Yeni nesil katlanabilir telefonları ince tasarımlı olacak

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 11:14 pm

Dedikoduların hedefinde bu sefer Galaxy S24 serisi değil, Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 var. Ortaya atılan iddialara göre Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları ince tasarıma sahip olacak.

Paylaştığı sızıntılarla tanınan Twitter kullanıcısı Revegnus’e göre Samsung, Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6’da üst seviye özellikler sunmak istiyor. Bu amaçla her iki telefonun bileşenleri üzerinde yoğun şekilde çalışıyor. Revegnus, Fold6’nın gelişmiş titreşim motoruna ve titanyum çerçeveye sahip olacağını belirtti. Aslında titanyum çerçeveyi ilk olarak Galaxy S24 Ultra’da göreceğiz. Revegnus daha önceki başka bir iddiasında Galaxy S24’lerin tüm modellerinde titanyum çerçevenin olacağını ileri sürmüştü. Fakat Ice Universe bunun doğru olmadığını Galaxy S24 ve S24+’ta alüminyum çerçeve yer alacağını, titanyumun ise S24 Ultra’ya özel olduğunu söylemişti.

 Galaxy Z

 

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy S24 Ultra’nın görseli sızdı

Bunlara ek olarak Güney Kore’den gelen yeni bir rapora göreyse Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 seleflerine göre daha ince olacak. Raporda her iki telefonun kameralarında önemli değişikliklerin olacağından bahsediliyor. Fakat kameralardaki değişiklikler nedir, tam ne olacak belli değil. Başka detay verilmemiş.

Birkaç gün önce haber sitesi The Elec, Samsung’un katlanabilir telefon planlarında köklü değişiklikler yaptığını bildirdi. Bunun nedeni ise Huawei Mate X5. Geçtiğimiz Eylül’de satışa çıkan Mate X5, Samsung’un katlanabilir telefonlarına göre daha ince tasarıma ve daha yüksek kapasitede pile sahip. Bu durum teknoloji devinin Mate X5’e tersine mühendislik yapmasına yol açtı. Samsung’un Huawei’nin telefonunu incelediği ve yanıt aradığı belirtiliyor. Huawei Mate X5 dışında Mate X3 ve Xiaomi Mix Fold 3 de katlandığında Galaxy Z Fold5’e kıyasla daha ince kalıyor. Ayrıca bu iki telefonun pil kapasitesi de Fold5’e göre daha yüksek.

METAL GEAR SOLID : MASTER COLLECTION Vol. 1 Çıktı