Sabah yazarı: Yeni modeli Albayrak hazırladı, Nebati uyguluyor

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:41 am - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:58 am

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, yeni ekonomik modelin altyapısının Berat Albayrak tarafından hazırlandığını yazdı. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘dövize endeksli TL’ modeli tartışılmaya devam ediliyor. AKP’ye yakın Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, bugünkü yazısında yeni modeli eski bakan Berat Albayrak’ın hazırladığını belirtti.

Müderrisoğlu, “Aylar öncesinde kafa yorulan konuları, günün şartlarında ete kemiğe büründürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi farklı kılan özellikler de bu noktada devreye giriyor. Neden? Çünkü O, programa ve hedeflerine inanıyor, bu doğrultuda çabalıyor” ifadelerini kullandı.

AYLAR ÖNCESİNDEN KAFA YORULMUŞ 

Müderrisoğlu yazısında şunları kaydetti: “Lafı hiç uzatmayacağım. Artıları ve eksileri ile tarihe mal oldu. Lakin tarihi kayıtların eğilip bükülmemesi adına bir not düşmekte fayda var. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide kulvar değişiminin alt yapısını kurmaya, bu işi tercihen yumuşak geçişle halletmeye, gerektiğinde devletin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu göstermeye odaklıydı. Epeyce formül ve paket üzerinde çalıştı. Az bir kısmını hayata geçirebildi. Buna karşın, ilerisi için hatırı sayılır seçenekleri yazıp, kamunun hafızasına nakşetti. Bugün Türkiye, şapkadan tavşan çıkarmıyor. Aylar öncesinde kafa yorulan konuları, günün şartlarında ete kemiğe büründürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi farklı kılan özellikler de bu noktada devreye giriyor. Neden? Çünkü O, programa ve hedeflerine inanıyor, bu doğrultuda çabalıyor.”

Atilla Yeşilada’dan ‘kur garantili TL’ sonrası dolar tahmini

Adına faiz artışı denmeyerek epik faiz artışı yapıldı