Yeni Merkez Bankası Başkanı Erkan’a ABD’de dava

Yayın tarihi: 9 Haziran 2023 Cuma 5:04 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2023 Cuma 5:29 pm

Merkez Bankası‘na atanan Hafize Gaye Erkan‘ın eski yöneticisi olduğu ve iflas eden ABD’deki First Republic Bank’a dava açıldığı ortaya çıktı. Dilekçede Erkan ve banka yöneticilerinin bankacılık yasalarını ihlal ettiği öne sürüldü.

Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan’ın bir dönem yöneticilik yaptığı ve iflas eden ABD’deki First Republic Bank hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.

Kaliforniya Eyaleti Polis Emeklileri Derneği tarafından 24 Nisan’da verilen dava dilekçesinde, Erkan ve banka yöneticilerinin bankacılık yasalarını ihlal ettiği öne sürüldü.

Erkan ve bazı yöneticilerin yanlış ve yanıltıcı beyan verdiği ileri sürülen dava dosyasında davacılar jüri önünde yargılama talep ediyor.

TCMB Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan’dan ilk açıklama

Hisseleri New York borsasında alınıp satılan First Republic Bankası yöneticilerinin, bankanın bilançosu, piyasa konumu, sahip olduğu menkul ve gayri menkul değerler ve karşı karşıya olduğu riskler hakkında gerçek dışı bilgiler verdikleri belirtiliyor.

Dilekçede Hafize Gaye Erkan’ın 2017 ve 31 Aralık 2021 arasında bankanın yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü olarak görev yaptığı belirtiliyor. Erkan’la birlikte diğer altı banka yöneticisi bireysel davalılar olarak tanımlanıyor.

İŞTE DAVA DOSYASI

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası’na, Kavcıoğlu BDDK’ya atandı

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan adına açılan Twitter hesapları gerçek mi?