Yeni Akit yazarı Kılıçdaroğlu’na hak verdi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 9:49 am

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmamasına ilişkin kaleme aldığı yazıda “Gittiği her kapıdan kovuluyor görüntüsü verdirdiğimiz Kılıçdaroğlu’na mağdur gömleği giydiriyoruz. Kendi elimizle CHP’ye koz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “Ortaçağ CHP’si” başlıklı yazısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun MEB’e alınmamasını doğru bulmadığını belirtti. Şanlıdağ’ın yazısındaki ilgili bölümde şu ifadeler yer aldı:

“CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kucaklayıcı, dine ve dindarlara yönelik samimi yaklaşım sergileyeceğini düşünüyordum. Dinle barıştıklarını ve artık geçmişleriyle yüzleştiklerini zannediyordum. Yok, yine yanılttılar bizi. Helalleşmekten bahseden Kılıçdaroğlu, MEB’in kapısına dayanıp, “bu şeytanlara hesap soracağım” dedi. Bu üslup ötekileştirici ve dışlayıcıdır. Yine çok ayıp etti Kılıçdaroğlu.

Tamam; gerekçe ne olursa olsun, ana muhalefet liderinin MEB kapısından alınmaması da doğru değil. Gittiği her kapıdan kovuluyor görüntüsü verdirdiğimiz Kılıçdaroğlu’na mağdur gömleği giydiriyoruz. Kendi elimizle CHP’ye koz veriyoruz. Her iki taraf için de zararlı.”

Kemal Kılıçdaroğlu 2022’deki önceliğini açıkladı