Yeni akım: Liderler birbirlerine 128 milyar doları sordu

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:51 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 3:34 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e 128 milyar dolar ve Berat Albayrak’ı sordu. Akşener, Kılıçdaroğlu’na “Takipteyiz” yanıtını vererek, topu Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na attı. Karamollaoğlu ise soruyu Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’a yöneltti.

Siyasette eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde kaybolduğu belirtilen 128 milyar dolara ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından #128MilyarDolarNerede etiketiyle konuyu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sorarak yeni bir akım başlattı.

Akşener’i etiketleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz? @meral_aksener #128MilyarDolarNerede?”

AKŞENER ‘TAKİPTEYİZ KEMAL BEY’ DEDİ, KARAMOLLAOĞLU’NA SORDU

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun sorusuna “Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam” yanıtını vererek, “Sayın @T_Karamollaoglu sizde yeni bir bilgi var mı?” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU DA UYSAL’A SORDU

Karamollaoğlu, Akşener’e, “Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir” diye yanıt verdi, “Öyle değil mi @DpGultekinUysal Bey?” diyerek soruyu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a yöneltti.

UYSAL: İRTİBATTA KALALIM, İLK BULAN ARASIN

Uysal’dan Karamollaoğlu’nun mesajını, “Elbette bu tekerlek kalmaz bu tümsekte Temel Bey! Anadolu’nun Moğol İstilası’ndan buyana görmediği bir kravatlı soygunun parçası bu hiçleştirilen 128 Milyar$. Sormaya devam. İlk bulan arasın Sn Genel Başkanlarım @kilicdarogluk @meral_aksener @T_Karamollaoglu İrtibatta kalalım!” diye yanıtladı.

Merkez Bankası’ndan 128 milyar dolar açıklaması