Yedi yıldır kayıptı! Sır perdesi aralandı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 12:00 pm

Kütahya’da, “Hastaneye gidiyorum” diyerek 7 yıl önce evden çıkan ve bir daha haber alınmayan Ömür Yıldırım’ın kayıp dosyası, yeniden açıldı.

Kaybın araştırılması için kurulan özel ekip, kayıp Ömür Yıldırım’ın telefonla son görüştüğü kişi olduğu tespit edilen “sevgilisi” ile sevgilisinin eşi ve eşinin erkek kardeşi gözaltına aldı. Çelişkili ifadeler veren ve Yıldırım’ın kaybolduğu gün kardeşinin evinden kazma kürek aldığı belirlenen “sevgili”, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı.

Altıntaş ilçesi Saraycık köyünde eşinden boşanmış iki çocuk annesi Ömür Yıldırım, 2015 yılının Ekim ayında, “Hastaneye gidiyorum” diyerek evinden çıktı. Bir daha haber alınmayan Yıldırım, ailesinin başvurusuyla yapılan aramalarda da bulunamadı. Altıntaş Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp olarak aranan Ömür Yıldırım’a ait dosyayı yeniden açtı, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu.

‘TEHDİT’ İLE ‘ŞANTAJ’ SUÇLARINDAN TUTUKLANMIŞ

7 yıldır bulunamayan Ömür Yıldırım’ın çevresindeki 45 kişinin yeniden ifadesine başvuruldu, arama trafiği kayıtları (HTS) incelemeye alındı. Araştırmada, Yıldırım’ın en son, gönül ilişkisi olduğu tespit edilen kişi ile görüştüğü ortaya çıktı. Yıldırım’ın kaybolduğu dönemde de sık sık kıskançlık nedeniyle kavga ettikleri belirlendi.

Araştırmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yıldırım’ın sevgilisi olduğu belirlenen şüphelinin olaydan önce dağlık alanda gezintiye çıktığını ve kardeşinin evinden kazma ve kürek aldığını, 2012 yılında ise Ömür Yıldırım’a yönelik ‘tehdit’ ile ‘şantaj’ suçlarından tutuklanarak kısa süre cezaevinde yattığı ortaya çıktı. Ayrıca Ömür Yıldırım’ın kaybolduğu gün saat 07.39’da ev telefonunun yine “sevgilisi” tarafından arandığı bilgisine ulaşıldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER SONRASI TUTUKLAMA

Cinayet şüphesiyle operasyon düzenleyen polis ekipleri, kayıp Yıldırım’ın sevgilisinin yanı sıra sevgilisinin eşi ile eşinin erkek kardeşini gözaltına aldı. “Sevgili” ifadesinde Ömür Yıldırım ile görüştüğünü ancak kaybolduğu gün görüşmediğini, nerede olduğunu da bilmediğini öne sürdü. Çelişkili ifadeler veren “sevgili”, eşi ve eşinin kardeşi adliyeye sevk edildi. Şüpheli “sevgili”, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, eşi ve eşinin kardeşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

Kadın cinayeti! Eşini elektrikli süpürgenin kablosuyla boğarak öldürdü