Yazar Demir Özlü Stockholm’de toprağa verildi

Yayın tarihi: 14 Mart 2021 Pazar 1:47 pm - Güncelleme: 14 Mart 2021 Pazar 1:47 pm

13 Şubat’ta geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Yazar Demir Özlü, Stockholm’de dün toprağa verildi.

Yazar Demir Özlü, geçtiğimiz şubat ayında geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Covid- 19 salgını ve İsveç’teki bürokratik işlemler nedeniyle yaklaşık 1 ay sonra gerçekleştirilen cenaze törenine az sayıda kişi katıldı.

“SEVGİLİ DEMİR, BEKLE BENİ”

Yazar Ferit Edgü, Demir Özlü’nün cenaze törenine gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“Yazar Demir Özlü, Türkiye saatiyle 12.00’de, yurdundan uzakta, Stockholm’de, yazar ve sanatçılar orman mezarlığında toprağa veriliyor. Şu anda çağdaş Türk edebiyatının özgün değerlerinden birini, 1950 kuşağının öncü yazarlarından önde gelen birini, sonsuzluğa yolcu etmek için buradasınız. Ben de, 70 yıllık dostumu uğurlamak için, aranızdayım. Yakında da onunla bir arada olacağım. Sevgili Demir, bekle beni.”

“GENÇLİĞİMLE BİR BAĞ KOPMUŞ GİBİ”

Demir Özlü’nün 55 yıllık mücadele arkadaşı Latife Fegan da duygularını şöyle dile getirdi:

“Demir Özlü’yü son yolculuğuna uğurladık bugün! Cenaze törenlerini daha da hüzünleştiren bu korona zamanında ve kar serpeleyen soğukta Demir Özlü’yü sonsuzluğa uğurladık bu gün. Onun yazarlığını başkaları anlatsın, Demir Özlü benim için, 27 Mayıs sonrasında uyanan bir kuşağın temsilcisidir. 1965’lerde o yılların hararetli politik tartışmalar ortamında tanışmıştık. İşçi Partisi, Yön Dergisi, Yenikapı kahveleri, Baylan Pastanesi… Tabutunun üzerine elimdeki çiçeği bırakırken, gençliğimle bir bağ kopmuş gibi hissettim. Huzur içinde uyu Demir…”