Yayaya yol vermeyen sürücülerden ilginç savunmalar: 4 kişiye yol vermiştim

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 3:13 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 3:13 pm

Kadıköy’de denetim yapan trafik ekipleri, yayalara yol vermeyen sürücülere ceza yazdı. Ceza yazılan bir sürücü, “Yaya yoldan da 4 5 kişiye yol verdim geçtiler. Hiç bilmediğim yerde ceza yedim” dedi.

İstanbul’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil trafik ekipleri, Kadıköy’de yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik denetim yaptı. Drone de kullanılan denetimlerde yayalara öncelik vermediği tespit edilen araç sürücülerine ceza yazıldı. Yayalara yol vermeyen 9 sürücüye kişi başı bin 979 lira olmak üzere toplam 13 bin 853 lira ceza yazıldı.

‘4 5 KİŞİYE YOL VERDİM GEÇTİLER’

Ceza yazılan bir sürücü, “Kırmızı ışıkta geçmemiştim yaya yoldan geçmiştim. Yaya yoldan da 4 5 kişiye yol verdim geçtiler. Hiç bilmediğim yerde ceza yedim. Neden yedim bilmiyorum yaya geçitlere yol vermemişim. Ama verdim 4 kişi geçti kendi yolumdan devam ettim.” dedi.

‘GÖRÜNTÜYÜ GÖRMEDEN TUTANAĞI İMZALAMIYORUM SİZ KURBAN MI ARADINIZ?’

Denetimlerde ceza yazılan Yiğit Pala duruma itiraz ederek, yayaya yol verdiğini iddia etti. Polis ekipleri ise drone görüntülerinin olduğunu ve gidip bakabileceğini söyledi. Yiğit Pala, “Bir sürü yaya geçti, hepsine yol verdim. İtiraz edeceğim, görüntüyü görmeden de ceza tutanağını imzalamıyorum. Bir sürü araç geçti, siz bir kurban mı aradınız? Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Cezaya itiraz eden sürücüler drone görüntülerini izledikten sonra tutanağı imzaladı.

Aydın’da yol denetimi: Otomobilde onlarca ruhsatsız tabanca yakalandı