Yavaş’tan Altınok’a ‘emekli’ göndermesi: Bol keseden veriyor

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:26 am - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:26 am

Haber: Özlem Aktürk

ABB Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un ‘emeklilere 5 bin liralık destek’ vaadine göndermede bulunarak,  “Bol keseden veriyor. Emeklilere 5 bin verecekmiş. Bir milyon 100 bin emekli var Ankara’da. Ben de diyorum ki; siz şu anda belediye başkanısınız. Emekliler 7 aydır mağdur, 7 kuruş verdiniz mi bir tanesine?” dedi.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, göreve geldiği takdirde destekleri artıracağını, emekliler için 15 Nisan’da 5 bin lira yardım yapılacağını, ihtiyaç sahiplerine yönelik 400 lira et ücretinin yerine 15 Nisan’da 2 bin 500 liranın hesaplara yatırılacağını söyledi.

AKP’nin adayının bu vaadine mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’tan yanıt geldi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen bir iftar programında konuşan Yavaş konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Hesap vermeyi, şeffaf olmayı artık Türkiye’nin her yerine yayacağız, Ankara’dan başlayacağız. Ankara’daki öğrenciler kendi iline, ilçesine gittiği zaman diyecekler ki biz Ankara’da okuduk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ihaleleri canlı yayınlıyordu. ‘Siz niye yayınlamıyorsunuz’ diye oradaki belediye başkanlarına soracak ve inşallah bu yol olacak. Eskiden paket paket dağıtıp gözüne soka fotoğraf çeke çeke yapılıyordu. Şimdi bir elin verdiğini hiç kimse görmüyor. Projesi yok diyorlar bize. Ondan sonra da bizim yaptıklarımızı projeye ilişkin şöyle sunuyorlar. ‘Ben başkent kart çıkaracağım. İçine para yükleyeceğim’ diyor. 3 yıldır uyguluyoruz zaten. Nerede yaşıyorsunuz? Hiç olmazsa şunu söyle; Ankara’da başkent kart var. Ben devam ettireceğim. Daha fazla para vereceğim. Çünkü bol keseden veriyor. Emeklilere 5 bin verecekmiş. Bir milyon 100 bin emekli var Ankara’da. Ben de diyorum ki siz şu anda belediye başkanısınız. Emekliler 7 aydır mağdur. Yedi kuruş verdiniz mi bir tanesine? Biz düzenli şekilde iki yüz bin kişiye doğal gaz ve et yardımı yapıyoruz.”

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘Londra’ yanıtı: Onda birini versen de olur…

Kaynak: HABER MERKEZİ