Yatırımcılar dikkat! Kuyumcular artık bu altını kabul etmeyecek

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 6:43 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 6:46 pm

Türk lirasındaki erimenin ardından parasının değerini korumak isteyen yurttaşlar altına yatırım yaparken kuyumcular kesme altın hakkında yeni bir karar aldı. Karara göre kuyumcular, dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altını satın almayacak.

Altında yaşanan fiyat artışları, dolandırıcıları da harekete geçirdi. Kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla kuyumcular, bu tür altınları satın almama kararı aldı. Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcılar, bu altınları sahte olarak üretip piyasaya sürebiliyor. Bu durum, altın yatırımcılarının mağdur olmasına neden oluyor. Kuyumcular, altın yatırımcılarını kesme altın alım-satımından kaçınmaları konusunda uyardı. Paketli altında seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimali daha düşük.

Altında yükseliş sürüyor! İşte fiyatlar…

“KESME ALTINLAR GÜVENSİZ”

Antalya’da kuyumculuk yapan Çağrı Yılmaz, “Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yoktur. Kesme altını satmak da zor hatta birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi belli. Kesme altınlar ise tamamen güvensiz” dedi.

KESME ALTIN NEDİR

Kesme altın, kuyumcular tarafından imal edilen ve gramı tartılarak satılan ve üzerinde barkod veya seri numarası bulunmayan altın türüdür.

 

Kaynak: TELE1