Yat limanı yeniden ihaleye çıkıyor! Erdoğan daha önce iptal etmişti

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 11:23 am

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için bir kez daha ihaleye çıkarılıyor. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait yat limanı, 40 yıl süreyle ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştiriliyor.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için bir kez daha ihaleye çıkıyor. Yat limanı, daha önce de ihaleye çıkmış, ihale Koç Holding tarafından alınmıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu ihaleyi 19 Ocak 2022 tarihinde iptal etmişti.

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirileceği duyuruldu. İlanda; geçici teminat bedeli 75 milyon, ihale şartnamesi 75 bin, son teklif verme tarihi de 27 Ağustos 2022 olarak yer aldı.

İhale konusu Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere işletme hakkının verilmesi, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, Tapu Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabi olacak.

KOÇ HOLDİNG’E VERİLEN İHALE OCAN AYINDA İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesi daha önce 4771 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art’a verilmişti.

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) “07.10.2021 ve 12.11.2021 tarihli özel durum açıklamalarımız ile, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi ihalesinde, bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Tek-Art) tarafından verilen teklifin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ve ihale kararının Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandığı kamuya açıklanmıştır. Bununla birlikte bahse konu ihalenin 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiği 21 Ocak 2022 tarihinde Tek-Art’a tebliğ edilmiştir” açıklamasını yaparak Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi ihalesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile 19 Ocak’ta iptal edildiğini açıklamıştı.

Menderes Belediyesi’ne AKP döneminden kalma ihaleye fesat operasyonu