Menderes Belediyesi’ne AKP döneminden kalma ihaleye fesat operasyonu

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 12:10 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 10:35 am

Özel Haber: Letisya Azak

İzmir’in Menderes Belediyesi’ne AKP döneminden kalma 2018 yılına ait ihalelere yönelik düzenlenen ve 27 şüphelinin gözaltına alındığı, bir şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı. 2018  ile 2021 yıllarına ait yedi ihalede ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçunun oluştuğu belirlendi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında dosyaya atanan bilirkişinin, 2018-2021 yılları, toplam 10 çöp toplama ve iş makinesi kiralama ihalesinin incelendiği ve incelenen 7 ihalede, ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçunun oluştuğu belirlendi. Söz konusu ihalelerde, kamunun 9 milyon 934 bin lira zarara uğratıldığının altı çizildi. Haklarında gözaltı kararı verilen 28 şüpheli arasında belediyede üst düzey yönetici konumundaki Menderes Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü E.A, Mali Hizmetler Müdürü F.E.’nin de bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin TELE1’e konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar söz konusu ihalelerin büyük bir kısmının 2018 yılı’na (AKP dönemi) ait olduğunu belirtti.

MUSTAFA KAYALAR: GEÇMİŞ DÖNEME AİT

Konuya ilişkin TELE1’e konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar “2018 yılından bu zamana kadar olan ihaleler ile ilgili. Sürecin takipçisi olacağız. Şu anda belediyede çalışmayan sözleşmeli memurlar ve eski personeller de gözaltında. Soruşturmada bu döneme ait ihaleler de var ama en büyük operasyon 2018 dönemine ait.” dedi.

Ağrı İl Özel İdaresi kamuya ait taşınmazı AVM için satışa çıkardı

Gökçek’in sattığı şirkete Karayolları’ndan dev ihale