Yaşam alanları yok edilen ceylanlar Kaz Dağları’ndan kaçmaya çalışıyor!

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 4:06 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 4:11 pm

Çanakkale Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde, kentin tek ve alternatifsiz su kaynağı Atikhisar Barajı havzası üzerindeki ağaç katliamı sonrası kaçan ceylanlar yapılan katliamı bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaz Dağları için su nöbeti başladı! Tek su içme kaynakları…

Evrensel’den Seçkin Sağlam’ın haberine göre, Uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un ve taşeron şirketi Doğu Biga Madencilik maden çalışmaları sürdürüyor. Bu çalışma sonucunda endemik bitki türleri ile nadir görülen bazı canlı türlerinin yok olma tehlikesi ile de karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Ağaç katliamı, Çanakkale halkının tüm tepkisine rağmen devam ederken, AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin savunduğu maden çalışması Kazdağları ekosisteminden yararlanan, insanlar, hayvanlar ve bitkiler için ölüm-kalım mücadelesine döndü.

Enerji Bakanlığı’ndan dalga geçer gibi Kaz Dağları açıklaması

 

Kaz Dağları içinde sayısının giderek azaldığı ifade edilen iki ceylan, kesim alanı civarında, Çanakkale-Çan karayolu üzerinde görüntülendi. O anları, 8’inci gününde de devam eden ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek olmak için bölgeye giden Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan görüntüledi.