Yine sonuç çıkmadı: Krize dönüşen Yargıtay seçimi sil baştan

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 1:36 pm

Yargıtay‘da mevcut başkanın görev süresinin dolmasıyla yapılan seçim tıkandı. Yapılan 10’uncu turda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçim yeni adaylarla sil baştan pazartesi yeniden yapılacak.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin dördüncü gününde de sonuç çıkmadı. Tıkanan seçimde onuncu turda da adaylar salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçim yeni adaylarla pazartesi yeniden yapılacak.

Pazartesi günü itibari ile sandığa gidilen seçimin ilk sekiz turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması üzerine bugün, Akarca ve Kerkez’in katıldığı dokuzuncu ve onuncu tur oylamaları yapıldı. Dokuzuncu turda Yargıtay Başkanı Akarca 119, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Seçime katılımın 336 olarak kayıtlara geçerken, kullanılan oylardan 11’i boş, 68’i ise geçersiz sayıldı.

10’UNCU TURDAN DA SONUÇ ÇIKMADI

Salt çoğunluğun sağlanamamasının ardından yapılan onuncu oylamada da sonuç çıkmadı. Oylama sonucu Yargıtay Başkanı Akarca 120, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Seçime katılım 338 olarak kayıtlara geçerken, kullanılan oylardan 9’u boş, 71’i ise geçersiz sayıldı.

Sekizinci tur oylamada diğer aday Muhsin Şentürk 96 oy almış, 3 oy geçersiz sayılmış, boş oy ise kullanılmamıştı. Seçime 1 Nisan Pazartesi günü 11. tur oylamayla devam edilecek. Bu turda Muhsin Şentürk de oylamaya katılabilecek.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Yargıtay seçiminde ikinci gün: Beşinci turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay’da seçim çıkmazı: Bugün de sonuç çıkmadı

Kaynak: AA