Yargıtay iki kez bozdu! Savcı ‘istismarcı’ öğretmene aynı cezayı talep etti

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 8:50 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 8:50 pm

Yargıtay’ın cezasını bozduğu istismar suçlusu emekli öğretmen yeniden hakim karşısına çıktı. Savcı, sanık için mahkemenin verdiği 79,5 yıl hapis cezasının aynısını talep etti.

Mayıs 2014 tarihinde, İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan bir ilkokulda 22 yıl öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan Adil Şahintürk’ün, 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel taciz ile istismarda bulunduğu iddia edildi. Gözaltına alınan ve hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Şahintürk, tutuklandı. İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 102 yıl hapis istemiyle hakkında dava açılan Adil Şahintürk, 15 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmada tahliye edildi.

26 Haziran 2016’da görülen duruşmada, sanık Adil Şahintürk yeniden tutuklandı. Adli Tıp raporlarının beklenmesi nedeniyle uzayan yargılama sürecinde, savcı, Adil Şahintürk’ün 4 kız öğrenciye yönelik ‘zincirleme cinsel istismar’ ve ‘müstehcen yayın izletmek’ suçundan 170 yıl, 2 kız öğrenciye yönelik ‘cinsel istismar’ suçundan 65 yıl olmak üzere toplam 235 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 13 Temmuz 2017’de karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şahintürk’ü, ‘müstehcen görüntü izletmek’ ve ‘cinsel istismar’ suçlarından 79,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay ise kararı, usulde eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle bozarak yerel mahkemeye gönderdi.

DOSYA BİR KEZ DAHA YARGITAY’A TAŞINDI

Geçen nisan ayında İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan yargılamada, tutuklu sanık Adil Şahintürk, 79,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından taraflar dosyayı bir kez daha Yargıtay’a taşıdı.

Yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye ‘müstehcen görüntüler izlettiği’ ve ‘istismarda bulunduğu’ gerekçesiyle 79,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Şahintürk’ün cezası yine Yargıtay tarafından bozuldu.

Bozma kararının ardından Şahintürk yeniden hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduğunu söyleyen sanık için savcı, ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘sarkıntılık’ ve ‘müstehcen yayın izletme’ suçlarından ve temyiz sınırlaması altında kaldığı için kesinleşen 7,5 yıl hapis cezasıyla toplam 79,5 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

Utanç tablosu ortaya çıktı! Cinsel istismar suçundan 29 bin 822 karar