Yargıdan ‘kamu yararı’ bulunmayan Millet Bahçesi projesine yürütmeyi durdurma kararı

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 10:55 am - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 10:55 am

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi deniz kenarında konumlanan geniş bir alanı Millet Bahçesi yapmak için Meclis’ten karar çıkardı. Samsun Mimarlar Odası’nın projeyi yargıya taşıması üzerine mahkemeden karar çıktı. Proje hakkında imar planının kanunlara uygun olmadığı ve kamu yararı bulunmadığı belirtilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ocak ayında İlkadım ve Canik ilçelerinde yapılması planlanan millet bahçesi projesini Meclis’e taşıdı.

Meclis’ten Bandırma Vapuru, Doğu Park, Tenis Kulübü, Nuri Asan Tesisleri, eski hayvanat bahçesi, fuar alanı, Ömer Halisdemir Toplantı Salonu, Atatürk Kültür Merkezi, Dijital Gösterim Merkezi, Valilik binası ve parkların bulunduğu deniz kenarındaki geniş bir bölgeyi millet bahçesi yapmak için karar çıktı.

Sözcü’ nün haberine göre; Mimarlar Odası Samsun Şubesi kamu yararı olmadığı belirtilen projenin durdurulmasını talep etti.

YARGI ‘DUR’ DEDİ

Mahkeme, imar planının kanunlara uygun olmadığı ve kamu yararı bulunmadığı belirtilen projenin durdurulmasına karar verdi. Ayrıca proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan görüş alınmadığı belirtilerek,  “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına” hükmedildi.

Millet Bahçesi’nde izinsiz yapı krizi! Bakanlık topu AKP’li belediyeye attı