Yarbay Ali Tatar ölümünün 14. yılında mezarı başında anıldı

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 12:07 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 12:14 pm

FETÖ kumpası nedeniyle 14 yıl önce yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar mezarı başında deyişlerle anıldı. Anmada konuşan Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, “Ali’yi suçlayanların tutuksuz yargılandıklarını görüyoruz. Bunların ceza almasını sabırla bekliyorum” dedi.

FETÖ’nün kumpas soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılması üzerine yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 14’üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

İlk anma töreni 14 yıl önce yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın Ankara’daki mezarı başında yapıldı. Anmaya CHP’den Yankı Bağcıoğlu, milletvekili Veli Ağbaba, Hüseyin Can Güner, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Taşcı Hamşıoğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’unu yitiren Nihal Olçok, Tatar ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

“OLAĞANÜSTÜ DURUMLAR KAHRAMANLAR ÜRETİR”

Anmada konuşan Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, “Kim ne derse desin, bu yaşadıklarımızın hiçbirisi olağan ve normal durumlar değil. Kanıksanabilecek, alışılabilecek bir hal asla değil. Elbette ki böyle olağanüstü durumlar, kahramanlar üretir. Yarbay Ali Tatar gibi birileri çıkar ve gerçekleri canıyla haykırır ve oyunu bozar. Onların adları vicdanlara ve tarih kitaplarına kazınır. Fakat bir gerçek var ki o da şu: Yalnız Yarbay Ali Tatar değil şu anda burada olan, olmayan birçok insan da normal şartlarda yazamayacağı, konuşamayacağı direniş sözleriyle özdeşleştiler. Yapamayacaklarını yapıp olmayı düşünemeyecekleri yerlerde dimdik durmayı başardılar. Eğer bunu yapmasaydık, yan yana durmayı, dayanışmayı beceremeseydik, ne bahsettiğim bu şer ortaklığı dağılır ne de şimdi burada bulunan birçok masum kardeşimiz zindanlardan çıkıp özgürlüğüne kavuşabilirdi” dedi.

Ahmet Tatar, konuşmasının devamında “Onu tanıyanlar şahitlik edecektir ki Ali, zalimin karşısında boyun eğmeyi kabullenmedi. Ülkemizin başına çöreklenen FETÖ belası karşısında ise esareti reddedip hukuksuzluğa karşı isyanı seçti” dedi.

“DAHA UZUN CEZALAR ALMALARINI SABIRLA BEKLİYORUM”

Ali Tatar’ın eşi Nülifer Tatar, da “Her geçen gün artan bu kalabalığın içinde, özellikle gençlere çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün gençler daha da artıyor, daha da olayın bilincine varıyorlar. Biz Ali’yi kaybettiğimizde, ben savcıların yargılanmaları için ‘yargılanacaksınız’ demiştim. Emniyet tarafının yargılanması için, hepsinin yargılanması için ‘davalar açılacak’ demiştim. Bu davalar açıldı. Ama bir kısmı kaçtı bunların. Bir kısmı tutuksuz yargılanıyor. Davaları izlemeye gidiyoruz, tutuklama kararı istiyoruz. Tutanaklara imza atanların, bu suçlamaları yapanların tutuksuz yargılandığını görüyoruz. Ama bunlar hala tutuklanmıyorlar ve benim gözümün içine baka baka konuşmalar yapıyorlar. Ben bunların bu süreçlerin daha hızlanmasını, bunların daha uzun cezalar almasını sabırla bekliyorum” dedi.

DEYİŞLERLE ANILDI

Anmada yapılan konuşmaların ardından Yarbay Ali Tatar, ölümünün 14. yılında kendisinin de mensubu olduğu Alevi Bektaşi inancına göre mezarı başında deyişlerle anıldı.

NE OLMUŞTU?

FETÖ’nün kumpas soruşturması kapsamında, 5 Aralık 2009’da tutuklanan ve 10 gün sonra tahliye edilen Yarbay Ali Tatar hakkında 3 gün sonra yeniden tutuklama kararı çıkarılmıştı. Bunun üzerine Tatar, bir veda mektubu kaleme aldıktan sonra yaşamına son vermişti.

FETÖ kumpasını kaldıramamıştı! Yarbay Ali Tatar’dan geriye bıraktığı mektup kaldı

Kaynak: TELE1