Yapay zekanın iPhone’unu yaratmak istiyor

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 10:37 am

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, “yapay zekanın iPhone’u” olarak tanımladığı projesini hayata geçirmek için iPhone’un tasarımcısı ile çalışıyor.

ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, çığır açan bu yapay zeka programının arkasındaki şirket olan OpenAI’ı da bir anda teknoloji dünyasının en etkili şirketlerinden biri haline getirdi. Değerini her geçen gün biraz daha arttıran şirket, bir yandan ChatGPT üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da farklı alanlara açılmanın yollarını arıyor. Bu bağlamda şirket, “yapay zekanın iPhone’u” olarak tanımladığı yeni projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

iPhone

OpenAI’ın kullanıcı teknolojileri alanındaki ilk cihazı olacak bu ürün, henüz fikir aşamasında olsa da şimdiden heyecan yaratmış durumda. Çünkü bu projenin arkasında OpenAI yok. Apple’ın eski tasarımdan sorumlu yöneticisi olan ve bu pozisyondayken pek çok iPhone’un tasarımından sorumlu olan Jony Ive da “yapay zekanın iPhone’u olarak tanımlanan bu cihazın hazırlık sürecinde yer alıyor.

İlginizi çekebilir: OpenAI CEO’su Sam Altman’ın açıklaması kısa süreliğine heyecana neden oldu

İşin içinde hem OpenAI’ın hem de Jony Ive’ın olması bu projeyi yatırımcılar için de cazip bir yatırım haline getiriyor. Nitekim Softbank CEO Masayoshi Son, daha şimdiden bu projeye 1 milyar dolar yatırım yapmış durumda. Financial Times’ın haberine göre yapay zeka şirketi, Masayoshi Son’un kendilerine sağladığı bu 1 milyar dolarlık bütçeyi kullanarak kendi cihazlarını geliştirecek. Bu cihazın tasarımını ise Jony Ive’ın şirketi olan LoveFrom yapacak. Cihaz hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olsa da yapay zeka etkileşime geçmek için özel olarak tasarlanmış bir cihaz olacağı söyleniyor.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir