Yapay zeka teknolojisi, Google Arama ve Amazon’u bitirebilir

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:58 pm

Bir röportajda Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın iş dünyasının geleceği üzerinde büyük bir etkisi olacağına dikkat çekti.

Gates, yapay zekanın, insanların şu an yürüttüğü birçok işlemi otomatikleştireceğini tahmin ediyor, fakat farklı yetenekler ve bilgiler gerektiren yeni iş alanları da oluşturacağına inanıyor.

 

Gates, ayrıca yapay zeka asistanlarının zamanla Google Arama ve Amazon’un yerine geçebilecek kadar sofistike hale geleceğini öne sürüyor. Yapay zeka, ihtiyaçlarımızı ve alışkanlıklarımızı anlayarak, bilgi bulmaktan alışveriş yapmaya kadar her konuda yardımcı olabilir.

Gates, yapay zekanın iş gücü üzerinde büyük bir etkiye sahip olacağını düşünen tek kişi değil. McKinsey Global Institute tarafından yapılan kısa süre önceki bir araştırma, 2030 yılına kadar otomasyonla 800 milyon işin kaybolabileceğini gösterdi. Ancak, aynı dönemde 950 milyon yeni işin de yaratılabileceği ve bunların birçoğunun daha yüksek yetenekler ve eğitim gerektireceği bulundu. Söz konusu yetenekler ise şöyle sıralanabilir:

yapay zeka

Yeteneklerin geliştirilmesi: Bireylerin, yapay zeka ekonomisinde talep gören yeni becerileri öğrenmeye odaklanması gerekiyor. Bu, kodlama, veri bilimi veya yapay zeka öğrenmeyi kapsayabilir.

Adaptasyon yeteneği kazanmak: Bireyler, yeni becerileri öğrenme ve yeni çalışma şekillerine uyum sağlama konusunda istekli olmalı. İş gücünde relevant kalmak için bu önemli bir durum.

Soundcloud, çalışanlarının yüzde sekizini işten çıkaracak

 

 oluşturma: Yapay zeka sektöründe kişilerle ilişki kurmak, bireylerin en son trendler ve fırsatlar hakkında güncel kalmasına yardımcı olabilir. Bill Gates yapay zeka yorumu ile korkuttu.