Yandaş yazardan ‘yeni dönem’ çıkışı: Doktora mühendise değil ilahiyatçıya ihtiyacı var

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 12:05 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 1:23 pm

Yandaş Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, bugünkü yazısında “Türkiye’nin doktorlardan, mühendislerden, teknisyenlerden ziyade çok iyi felsefecilere ve ilahiyatçılara ihtiyacı var. Önümüzdeki 5 yıl, eğitim sisteminde bu acil ihtiyaca yoğunlaşabilir” ifadelerini kullandı.

AKP’ye yakınlığıyla öne çıkan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, “5 mesele: İstikamet” yazısında beşinci meseleden “İstikamet” olarak bahsetti. “İstikamet meselemize cevap üretecek en sağlam ve dinamik güç kuşkusuz İslami düşünce. Ancak itiraf etmeli ki İslami düşüncenin de meselelerimize çözüm üretebilmesi için altının çok daha fazla doldurulması gerekiyor” diye devam etti.

Aydın Ünal yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin doktorlardan, mühendislerden, teknisyenlerden ziyade çok iyi felsefecilere ve ilahiyatçılara ihtiyacı var. Önümüzdeki 5 yıl, eğitim sisteminde bu acil ihtiyaca yoğunlaşabilir, o özgür zemini inşa edebilir, çalışmaları teşvik edebiliriz. Türkiye’de düşünce hayatını Kemalizm’in dayatmasından, Batı’nın hegemonyasından kurtarabilir, düşünceyi özgürleştirebiliriz. Türkiye asırlardır İslam dünyasının fikir öncülüğünü de yapıyor; böylece sadece kendimize değil, İslam dünyasına da çözümler üretebiliriz.

Tabii ki sancılı bir tartışma süreci olacak. Ama biz uzun soluklu bu tartışmayı başlatamaz ve yapamazsak, olduğumuz yerde sayacağımıza da hiç kuşku yok. Hatta çok daha kötüsü, bir beka sorunuyla karşılaşacağımız da görülüyor.

Türkiye, “istikamet” sorununu önce kabullenmeli, sonra tartışmalı, sonra da inşallah çözümler üretmelidir. Bunu çözmeden hiçbir sorunumuzu çözemeyiz, geleceği inşa edemeyiz.

5 meseleye devam edeceğiz…

Hande Fırat “biz yalaka değiliz” dedi yandaş yazar ‘kendi adına konuş’ diyerek tepki gösterdi