Yandaş medyanın erişim engelini savunduğu haber de engellendi

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 12:45 am - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 12:45 am

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun gündeme getirdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasıyla ilgili iddiaların yer aldığı habere erişim engele getirildi. Yandaş medya, konuyla ilgili erişim engelini savunan haberler yayınlarken, bu haberler de engellendi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten yargılandığı davadaki “siyasi baskı” iddialarının yer aldığı yazıya erişim engeli getirildi.

Haberde, davanın eski hâkimi Hüseyin Zengin’e bazı savcılar aracılığıyla, İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmesinin telkin edildiği iddiası yer almıştı.  Zengin, Haziran 2022’de, yaz kararnamesiyle, Samsun’a gönderilmişti. Yerine aynı adliyeden bir başka hâkim görevlendirilmişti.

YANDAŞ MEDYAYA DA ERİŞİM ENGELİ

Sabah gazetesi, Takvim ve A Haber gibi yandaş medya organları, iddiaların odağındaki hakim Zengin’i FETÖ’cü ilan eden haberler yayınladı. Bunun ardından iktidar medyasını şaşırtacak bir gelişme yaşandı. Sabah gazetesi, Takvim ve A Haber’in hakim Zengin’in FETÖ’cü olduğunu iddia eden haberlerine de erişim engeli getirildi. Karar, Zengin’in başvurusunun ardından Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce alındı.

8 bin 176 internet sitesine erişim engeli