Ahmet Hakan’ın canlı yayındaki tartışma programında sorduğu sorulara deneyimli gazetecilerden ‘Yalama’ tepkisi

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 10:51 am - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 7:24 pm

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, “CHP mi Atatürkçü yoksa AKP mi?” tartışması yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, Star yazarı Halime Kökçe ve Avukat Ömer Lütfü Avşar’ın katıldığı, Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yürüttüğü Tarafsız Bölge programında, AKP’nin Atatürkçülüğü tartışıldı. AKP yandaşlığıyla bilinen isimler Kadir Mısıroğlu’nun tezlerini savunurken, CHP’li Gamze Taşçıer Nutuk’tan örnekler vererek iddiaları yanıtladı.

Mustafa Kemal’i Anadolu’ya direniş için İngiliz işbirlikçisi Padişah Vahdettin’in gönderdiği iddia edilen programda, Nutuk referans olarak kabul edilmedi.

‘YALAMA’ CEVABI

Program sosyal medyada da tepkiyle karşılanırken, gazeteciler Zafer Arapkirli ve Namık Koçak da Twitter hesaplarından programa yanıt verdi. Arapkirli, programı “Yalama medyası” diyerek eleştirirken, “Dünya düz mü? Yuvarlak mı? O öyle düşünüyor, bunlar da böyle” tartışması yaptırıyor. Maalesef CHP de bu tartışma zeminine gelmiş tartışıyor. Tartışılacak şey var tartışılmayacak şey var. Hele ki moderatör buysa” ifadelerini kullandı.

Namık Koçak da, Arapkirli’nin yorumuna “AKP tescilli Atatürk düşmanıdır” ifadesiyle karşılık verdi. Koçak, “Atatürkçülük yerine ki AKP’nin Atatürkçülüğü abesten öte bir anlam taşımaz, tescilli Atatürk düşmanıdır onlar, gelin çağdaşlığı, eğitim seviyemizi, evrensel hukuk normlarına saygıyı, liyakati, laikliği konuşalım, gerisi boş gevezeliktir” dedi.

 

Yandaş gazetenin yazarı İstanbul’un İngiliz işgalini savundu!

İŞTE O TARTIŞMADAN BİR BÖLÜM:

Programa sosyal medyada da çok sayıda tepki geldi. İki deneyimli gazeteci Zafer Arapkirli ve Namık Koçak programa ve Ahmet Hakan’ın moderatörlüğüne tepki gösterdi. Arapkirli, programın görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak,  DOKUZDEKİZ AAMET işbaşında” diye yazdıp şu ifadeleri kullandı:

Zafer Arapkirli:

DOKUZDEKİZ AAMET işbaşında Yalama 5Y1B medyası, yine tipik bir “Dünya düz mü? Yuvarlak mı? O öyle düşünüyor, bunlar da böyle” tartışması yaptırıyor. Maalesef CHP de bu tartışma zeminine gelmiş tartışıyor. Tartışılacak şey var tartışılmayacak şey var. Hele ki moderatör buysa…- 

Namık Koçak:

Arapkirli’nin yazdığı nota bu bir destek cevabı’da Namık Koçak’tan geldi. Koçak  ‘AKP tescilli Atatürk düşmanıdır’ ifadesiyle karşılık verdi.Atatürkçülük yerine ki AKP’nin Atatürkçülüğü abesten öte bir anlam taşımaz, tescilli Atatürk düşmanıdır onlar, gelin çağdaşlığı, eğitim seviyemizi, evrensel hukuk normlarına saygıyı, liyakati, laikliği konuşalım, gerisi boş gevezeliktir…