Yandaş Akit’te ‘itperest’ çelişkisi! Dün söylediklerini unutup bugün başkasını suçladılar

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 1:42 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 1:42 pm

Gerici Akit TV’nin spikeri Feridun Erdoğral sosyal medyadaki bazı hesapların, ‘itperest’ ifadesini kullandığını iddia ederek suçladı. Akit gazetesi ise Haziran ayında yayınladığı bir haberde “Havrita köpekperestlerin ayarını bozdu!” ifadeleri kullanıldı. Tartışma, yandaş Akit’te ‘söylem’ çelişkisine neden oldu.

Gerici Akit TV’nin ana haber sunucusu Feridun Erdoğral, Konya’da yaşanan hayvan katliamının ardından yorumda bulundu. Başıboş Köpek Platformu’nun amacının çocukları korumak olmadığını söyleyen Erdoğral, “Köpekler üzerinden toplumsal çatışma çıkarmaya çalışıyorlar. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu istiyorlar.” dedi.

“BİR DE ‘İTPEREST’ DİYORLAR”

Açıklamasının devamında, platformun hayvanseverlere ‘itperest’ dediğini iddia eden Erdoğral, “Bir de ‘itperest’ diyerek, insanları hayvana tapmakla, hayvanperestlikle itham ediyorlar. Devletin selameti için öncelikle durdurulması gereken bunlar. Bakan Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da ağır suçlamalar yapıyor bunlar.” şeklinde konuştu.

AKİT: HAVRİTA KÖPEKPERESTLERİN AYARINI BOZDU

Erdoğral’ın açıklamaları, yandaş Akit gazetesinin geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir haberi akıllara getirdi. Erdoğral; Başıböş Köpek Platformu’nun, ‘itperest’ diyerek suç işlediğini savunurken, Akit gazetesinin Haziran ayında yayımladığı haberde ise “Havrita köpekperestlerin ayarını bozdu! Vehameti gözler önüne seren uygulama çıldırttı” ifadeleri kullanmıştı.

TARTIŞMA YANDAŞTA ÇELİŞKİYE NEDEN OLDU

Akit TV sunucusu Erdoğral’ın açıklaması ile çalıştığı kurumunun nefret dili arasındaki çelişki dikkat çekti.

AKİT yazarının cinsiyetçi sözlerine AKP’den tepki

Gerici Akit bu kez de Atatürk’ü Fenerbahçe üzerinden hedef aldı!

Yandaş medyanın hali! Yanlış bilgiyi yaymada Yeni Akit ve Sabah zirvede