Yandaş Akit tahliye edilen Ajans muhbir yöneticilerini hedef aldı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 12:35 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 12:37 pm

Yeni Akit gazetesi, dünkü duruşmada haklarında tahliye kararı verilen Ajans muhbir yöneticilerini ve diğer sanıkları hedef aldı. Akit, söz konusu gelişmeyi “Ettikleri küfür yanlarına kaldı” başlığıyla haberleştirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ ve ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ gibi suçları işledikleri iddiasıyla yargılanan 30 sanık dün hakim karşısına çıktı.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu yargılanan Ajans Muhbir yöneticileri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas’ın tahliye edilmesine karar verdi.

YANDAŞ AKİT HEDEF GÖSTERDİ

Yandaş Yeni Akit gazetesi, duruşmayla ilgili haberini bugün birinci sayfadan verdi. Haberde, tahliye edilen sanıklar “Ettikleri küfür yanlarına kaldı” başlığıyla hedef gösterildi.

Haberde, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ hakkında ise ‘Suriyeli muhacirlere karşı düşmanca tavrıyla bilinen’ ifadesi kullanıldı.

Ajans Muhbir yöneticilerine tahliye kararı

Kaynak: TELE1