Yanardağ’dan ‘hançer’ çıkışı! “İYİ Parti CHP’yi çökertip yerine geçmek istiyor”

Yayın tarihi: 5 Kasım 2023 Pazar 2:05 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2023 Pazar 2:20 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP’nin 38. Olağan Kongresi’ndeki izlenimlerini aktardı. Yanardağ, Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımda hançerle seçime girdim” açıklamalarına değinerek İYİ Parti’nin seçim öncesi masadan kalkmasını eleştirdi. Yanardağ, “CHP’den boşalan boşluğu İYİ Parti’nin doldurmasını istiyorlar. Bir kasaba kurnazlığına dayalı bir siyasi hesap” dedi.

Genel Seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmaları kongreyle sonuçlandı. Kongrede Özgür Özel CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilirken Kemal Kılıçdaroğlu, “Sırtımda hançerle seçime girdim” dedi. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini, “Hançerlemekle suçlaması çok önemli bir hataydı” dedi. Yanardağ Kılıçdaroğlu’nun sırtında bir hançerin daha olduğunu bunun da İYİ Parti’den geldiğini ifade etti. Yanardağ,”İki hançer vardı. Altılı Masayı terk eden İYİ Parti ve benzeri girişimlerin hançerinden bahsetti. Bu tespitte doğruydu. İYİ Partinin masadan kalkması, sonradan izlediği çizgiyi gördük Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye’nin demokratik blokunun elindeki belediyelerin kaybettirilmesi üzerine kurulması üzerine kurulmuş bir siyaseti var” dedi.

Merdan Yanardağ’dan çağrı: Utanç verici bir sessizlik var, cumhuriyete sahip çıkın

“CHP’NİN YERİNE GEÇMEK İSTİYORLAR”

Yanardağ İYİ Parti’nin izlediği siyasi çizginin temelini ise şöyle özetledi:

“Çünkü CHP’nin bu seçimleri kaybetmesini ve bu partinin çökmesini dolayısıyla CHP’nden boşalan boşluğu İYİ Parti’nin doldurmasını istiyorlar. Bir kasaba kurnazlığına dayalı bir siyasi hesap. İYİ partinin ve trollerinin benim tutuklanma sürecimde nasıl AKP’li trollerle yarıştığını gördük. Demokrasiye Türkiye’nin demokrasi mücadelesine ihanet edeceklerini gösterdikleri için bu örnek önemlidir. Kamuoyunun önünde çıkıp özür dilemeliler. Biz onların yakasını bırakmayacağız.”