Yanardağ’dan Erbaş’a: Taliban, İhvan ve IŞİD tam da senin gibi düşünüyor

Yayın tarihi: 7 Eylül 2021 Salı 1:04 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2021 Salı 8:39 pm

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın laikliği hedef alan sözlerine yanıt verdi. Yanardağ, “Ali Erbaş anayasal suç işliyor“ dedi.

Merdan Yanardağ’ın Ali Erbaş’ın sözlerine ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle: 

“Diyanet Başkanı Ali Erbaş anayasal suç işliyor. Erbaş, adli yıla ilişkin eleştirilere, “İnanç insan ile Allah arasında olsun, siyasete yansımasın, adalete, yargıya yansımasın diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar” diye yanıt vermiş. Tam da öyle Ali bey. Laiklik ve medeniyet bu demek. Erbaş’ın, anlayışı tam olarak siyasal islamcılıktır. Ali bey, siyasete inancı nasıl karıştıracaksın söyler misin? Birçok islamcı akıma göre, “Demokrasi küfür rejimi” demek. Taliban, İhvan, IŞİD tam da senin gibi düşünüyor.”

“SÖYLER MİSİNİZ ALİ BEY?“

“Sen neyi savunuyorsun; Taliban’nı mı Suudi rejimini mi? Peki, adalete inancı karıştırmak ne demek? Kadınları taşlayarak öldürmeyi, el/boğaz kesmeyi vb infaz yasasına mı sokacaksınız? Emevi’lerin oluşturduğu ve  “din” diye dayatılan şeriat hükümlerini mi uygulayacaksınız? Söyler misiniz Ali bey; inancı adalete nasıl karıştıracaksınız?”

Laiklik kavgası sınıf mücadelesidir!

Ali Erbaş’tan ‘dua ile açılış’ eleştirilerine yanıt