Yanardağ’dan Babuşçu’ya “Saray Milletin evi” yanıtı: Yemeyin bizi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 8:40 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 8:41 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Sayın Aziz Babuşçu, orası milletin evi filan değil. Bizi yemeyin. Öyle bir şey yok. Bırakın palavrayı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Van’da halkın iradesinin gasp edilmesi gösterilen tepkilere yönelik tehditleri hakkındaki tartışma devam ediyor.

AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşçu’nun ise Mehmet Uçum’a yönelik “Milletin evinden millete parmak sallanmaz” açıklaması yapması ise yeni bir tartışmayı başlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte hazırlayıp sunduğu 18 Dakika isimli isimli programda Aziz Babuşçu’nnun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni “milletin evi” olarak nitelemesini eleştirdi.

“BIRAKIN PALAVRAYI”

Merdan Yanardağ, Babuşçu’nun sözlerine şu ifadelerle itiraz etti:

“Benim tek bir itirazım var burada. Saray, milletin evi değil. Maalesef yani. Üç binden fazla koruma var. Havadan, karadan, deniz olmadığı için deniz hariç her taraftan korunuyor. Parmak sallandığı doğru, herkes tehdit ediliyor. Sayın Aziz Babuşçu, orası milletin evi filan değil. Bizi yemeyin. Öyle bir şey yok. Bırakın palavrayı. Orası bildiğiniz Saray. Yeni rejimin sembolü. Günde milyonlarca liranın harcandığı, emeklilere 10 bin lira reva görülürken günlük harcaması birkaç milyon lirayı geçmiş bir dipsiz kuyu. Bin 150 odalı bir saray. Üstelik de kaçak.”

Merdan Yanardağ’dan Mehmet Uçum’a: AKP dışında oy verenleri tutuklayacak mısınız?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Sayın Aziz Babuşçu, orası milletin evi filan değil. Bizi yemeyin. Öyle bir şey yok. Bırakın palavrayı” dedi.

Kaynak: TELE1