Yanal listeyi verdi! 7 isim takımdan gönderiliyor…

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 2:55 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 2:55 pm

Süper Lig’de ilk yarının son haftalarında yakaladığı başarılı grafiği ikinci yarıda da sürdürmek isteyen Fenerbahçe’de transfer çalışmaları devam ediyor. Hazırlıklarına Antalya’da yaptığı kampla devam eden sarı-lacivertliler Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirerek sezonu şampiyonlukla taçlandırmayı amaçlayan Yanal ve ekibi bu doğrultuda ilk olarak Gineli stoper Simon Falette’i kiralamıştı. Finansal Fair Play kriterlerini de yerine getirebilmek adına bazı isimlerle yollarını ayırmayı planlayan sarı-lacivertlilerde bazı oyuncuların ismi ön plana çıkıyor.

İkinci yarı hazırlıklarının Antalya’da sürdüren Fenerbahçe, transferde somut adımlar atmaya başladı. Sol bek, stoper ve forvet transferlerine öncelik veren Sarı Kanarya, Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt forması giyen Simon Falette’i kadrosuna kattı. Gineli futbolcuyla sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada “Kulübümüz, Alman ekibi Eintracht Frankfurt forması giyen Simon Falette’yi satın alma opsiyonu kulübümüzde olmak üzere 2019-2020 sezonunun sonuna kadar kiralık olarak futbol A takımımızın kadrosuna katmıştır. Falette’ye sarı-lacivert çubukluyla başarılar dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Bu sezon Alman ekibiyle yalnızca bir maçta görev alan Falette’in transferi sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekerken, yönetim gözünü sol bek ve forvet transferine çevirdi. Hasan Ali Kaldırım’ın yanına mutlaka bir takviye yapmak isteyen Fenerbahçe’nin bu bölge için düşündüğü ilk isimse Milan forması giyen Ricardo Rodriguez.

Ali Koç ve Comolli arasında çatlak! Kamptan ayrıldı

İtalyan devinde forma şansı bulamayan İsviçreli sol bek ile her konuda anlaşma sağlayan sarı-lacivertlilerde transferin önündeki tek engel Milan’ın istediği bonservis bedeli. Oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı amaçlayan Fenerbahçe, Milan’ın sözleşmeye 8 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu koydurmak istemesi nedeniyle Rodriguez transferine son noktayı koyamıyor.

Fenerbahçe’de oynamaya sıcak bakan 27 yaşındaki futbolcunun geleceğinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Sol bek transferinde önceliği Rodriguez’e veren, Coly ve Coentrao gibi isimlerle de temasta olan Sarı Kanarya, Kosovalı golcüsü Vedat Muriç’in yanına bir golcü takviyesi daha yapmak istiyor.

Sezon başında transfer edilen Mevlüt Erdinç’ten memnun olmayan teknik direktör Ersun Yanal’ın istediği isimse Paris Saint-Germain forması giyen Kamerunlu forvet Choupo-Moting. Geçtiğimiz günlerde Paris’e giderek Moting transferi için görüşme yapan Ali Koç’un oyuncuyla da bir görüşme gerçekleştirdiği ve 30 yaşındaki golcünün de Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı kaydedildi. Sarı-lacivertlilerde transfer çalışmaları bu doğrultuda ilerlerken, bir yandan da iç transferde sıkı bir çalışma yürütülüyor. FFP nedeniyle transfere kaynak yaratmak adına oyuncu satması gereken Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal’ın doğrultusunda takımdan ayrılacak oyuncular belirlendi. İşte o isimler…

ADIL RAMI

Fenerbahçe, sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı ancak istenen performansı alamadığı Adil Rami ile yollarını ayırıyor. Falette’in transferinin ardından takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Fransız stoperin de Fenerbahçe’de mutsuz olduğu ve menajerine kendisine kulüp bulması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

MIHA ZAJC

Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Miha Zajc’ın ayrılığı sezon başında da gündeme gelmiş ancak Sloven oyuncu takımda kalmıştı. Yönetim, Zajc için sezon başında Leicester CityGenoa ve Zenit gibi takımların gündemine gelmiş ancak teklifler yetersiz bulunduğu için oyuncu takımda kalmıştı. Son olarak Brescia’nın talip olduğu 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun önümüzdeki günlerde İtalya’ya gitmesi bekleniyor.

MEHMET EKİCİ

Sezon başında TFF’ye bildirilen 28 kişilik oyuncu listesinde Mehmet Ekici’yi dahil etmeyen Fenerbahçe, oyuncuyu Antalya kampına dahil etti. Teknik heyet, oyuncuyu hazır ve diri tutarak transfer piyasasında etkin olmasını hesaplıyor. Yeni MalatyasporAntalyaspor ve Kayserispor gibi takımların talip olduğu oyuncunun iyi bir teklif gelmesi durumunda takımdan gönderileceği veya yapılacak takas yollu transferlerde kullanılması bekleniyor.

ALPER POTUK

Sezon başında maaşında büyük bir indirime giderek sarı-lacivertlilerin takdirini kazanan ancak bulduğu şansı iyi değerlendirmeyen Alper Potuk da gönderilecek isimler arasında yer alıyor. Kadrosunu daraltmak zorunda olan Ersun Yanal, iyi bir teklif gelmesi durumunda Alper’in de elden çıkarılmasına onay verdi.

MEVLÜT ERDİNÇ

Sezon başında kadrosuna kattığı Mevlüt’ten istediği katkıyı alamayan FenerbahçeMuriç’in yanına bir takviye yapması halinde tecrübeli futbolcuya transferi için izin verecek. Bu sezon sarı-lacivertli formayla yalnızca 6 maçta forma giyen 32 yaşındaki forvet, gol ve asist katkısı üretemedi.

MURAT SAĞLAM

Fenerbahçe, sezon başında Wolfsburg’tan transfer ettiği Murat Sağlam’ın kiralık olarak gönderilmesine sıcak bakarken, Brezilyalı futbolcu Jailson’a da iyi bir teklif gelmesi halinde kulüp elini rahatlamak adına oyuncuyla vedalaşacak.

MAURICIO ISLA

Boca Juniors’un transfer etmek istediği Mauricio Isla’ya izin çıkmadı. Yönetim ve teknik kadro, tecrübeli sağ bekin şampiyonluk yarışında takım için önemli olduğunu belirtip Boca’nın düşük teklifini reddetti. Yeterli görülen bir teklif alınması durumunda Şilili futbolcunun takımdan ayrılması bekleniyor.