Yakaladıkları tilkiye işkence yaptılar

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:26 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:26 am

Ardahan’da yakaladıkları bir tilkiye işkence ederken çekilmiş görüntüleri sosyal medyada paylaşılan 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Ardahan’da çekildiği yerleşim birimi tespit edilemeyen görüntülerde 1’i kadın 3 kişi yakaladıkları tilkiye işkence ederken görüntüleri kayda aldı.  Görüntülerde bir kişinin tilkiyi elinde tutarken, bir başkası ayağına ip bağladığı diğer kişinin de tilkiye vuruğu görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler çok sayıda kullanıcının tepkisine yol açtı. Tilkiye yapılan işkence görüntülerinin yayılması sonrası valilik harekete geçti.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “5 Ocak 2022 Çarşamba günü bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan görüntülerde, bir tilkiye kötü muamelede bulunulduğu tespit edilmiş olup, yapılan çalışmalar doğrultusunda; bahse konu videodaki tilkiye kötü muamelede bulunan şahısların kimlik ve adres bilgileri tespit edilmiş Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı da bilgilendirilerek adli işlem süreci de başlatılmıştır. Ayrıca, kötü muameleye maruz kalan tilkinin doğal hayata bırakılması sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Taksiye binmeye çalışan turist ölümden döndü!