İstanbul karardı, Meteoroloji uyardı

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 12:33 pm

İstanbul ‘da, beklenen yağış öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Önce İstanbul Boğazı’nın üstü karardı ardından yağmur etkili oldu. Eminönü’nde yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Kaçışanlar otobüs durakları ve üstü kapalı yerlere sığındı.

İstanbul’da, beklenen yağış etkisini göstermeye başladı. İstanbul Boğazı’nın üstünün kararmasının ardından Eminönü’nde başlayan yağmurdan kaçmaya çalışanlar kameraya yansıdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve 6 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yer yer dolu da görüleceği belirtildi.

Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Edirne’nin güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bölgedeki sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalması, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında veya yer yer altında olması öngörülüyor.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli, bölgenin batısında yer yer fırtına şeklinde, akşam saatlerinden sonra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede kuvvetli yağış ve rüzgar ihtimali nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

EDİRNE’DE YAĞIŞ GECE SAATLERİNDE BAŞLADI

Kuvvetli sağanak Edirne’de gece saatlerinde başladı.

Aralıklarla şiddetini artıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışın etkisiyle hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü.

Bazı vatandaşlar şemsiyeleriyle bazıları da iş yerlerinin önündeki tentelerin altında yağmurdan korunmaya çalıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Kırklareli ve Tekirdağ’da da etkili olan sağanağın bölge genelinde yarına kadar sürmesi bekleniyor.