Yağmalanan iPhone cihazlarına mesaj gönderildi

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 12:15 pm

George Floyd’ın polis tarafından öldürülmesi ile beraber başlayan protestolar devam ederken yağmalanan dükkanlar arasında Apple’da yerini aldı. Ancak iş teknoloji devi olunca firmanın ürünleri alıp kaçmak da kolay değil.

yağmalanan

Market, giyim yani hemen hemen her mağaza yağmalanıyor. Her ne kadar bu olaylar tepki çekse de toplumsal öfkenin gerisinde kalıyor.

Birçok mağazayı yağmalayan göstericiler teknoloji devi Apple’ın çeşitli bölgelerinde yer alan Apple Store mağazalarını yağmalamaktan geri durmadı. Binlerce dolar değerindeki iPhone, iPad ve MacBook cihazları alıp kaçtılar. Kaçmakla kalınmayıp mağazalara da büyük zarar verildi. Ancak iş teknoloji devi olunca firmanın ürünleri alıp kaçmak da kolay değil.

iPhoneların seri numaralarına kadar her şeyi belli olduğu için çalınan ürünler için Apple direkt olarak harekete geçti. Walnut Street’teki Apple Store mağazasının yağmalanması sonucu alınan iPhone’lara bir mesaj gönderdi.

Mesaj içeriğinde ‘Lütfen Apple Walnut Street’e geri dönün’ yazıyordu. Tabii bu telefonların kullanımı tamamen kapatılmıştı. Yani kullanmak imkansızdı. Bu telefonları geri götüren olmadı ancak telefonları canlı yayında imha edenler oldu.

 

 

 

 

Kemal Sunal oyun kapağı oldu! Kahkaha tufanı başlasın!