Xiaomi Mix Fold 2 ortaya çıktı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:00 pm

Xiaomi’nin ikinci katlanabilir akıllı telefon modeli olan Xiaomi Mix Fold 2 ile Redmi’nin ilk 200MP’lik modeli Redmi K50S Pro TENAA sertifikasyonu aşamasında görüldü.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, alt markası olan Redmi ile birlikte yeni akıllı telefon çalışmalarını sürdürüyor. Xiaomi kendi bünyesinde ikinci katlanabilir akıllı telefon modeli olan Mix Fold 2’yi geliştirirken, Redmi’nin hedefinde ise akıllı telefon dünyasının ilk 200MP’lik telefonunu yani K50S Pro’yu satışa sunabilmek var. Her iki telefonun da TENAA’da görülmesi, bu cihazların birçok özelliğinin de kesinleşmesini sağladı.

 

 

Buna göre, Xiaomi Mix Fold 2 gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden alacak. 12GB RAM ile karşımıza çıkacak olan telefonda dahili depolama alanı olarak 512GB ve 1TB seçenekleri bulunacak. 67W hızlı şarj teknolojisine sahip olacağı kesinleşen telefonun hem iç hem de dış ekranının 120Hz yenileme yeteneğine sahip olması bekleniyor.

 

Redmi’nin yeni amiral gemisi modeli olan K50S Pro’ya baktığımız zaman bu cihazın da Snapdragon 8+ Gen 1’den güç aldığını görüyoruz.

Xiaomi Mix Fold 2

 

8GB RAM + 128GB dahili depolama alanı ve 12GB RAM + 256GB dahili depolama alanı seçenekleriyle satışa sunulacak olan telefonun en dikkat çeken tarafı ise 200MP’lik arka kamerası. Bilindiği üzere bu konuda Redmi ile Motorola ilk 200MP’ye sahip akıllı telefonu piyasaya süren marka olmak için yoğun bir yarış içerisinde. Daha önce benzer bir savaşta Motorola’ya mağlup olan Çinli grup bu sefer de aynı hüznü yaşamak istemiyor.

MediaTek çip üretimi için Intel ile çalışacak