Xiaomi 12 Lite, bir kez daha sızıntılara konu oldu

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 6:06 pm

 Xiaomi 12 serisi uzun bir süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Çinli teknoloji devi bu seriyi tek bir seferde tanıtmak yerine, farklı zaman dilimleri içerisinde kullanıcıların karşısına çıkarmayı tercih etmişti.

Bu kapsamda şu ana kadar sadece temel model olan Xiaomi 12’yi tanıtarak satışa sunan şirketin, özellikle Lite modeli için çok fazla zamanının kalmadığı düşünülüyor. Bugüne kadar pek çok sertifikasyon çalışması sırasında kendini gösteren Xiaomi 12 Lite, yine benzer bir şekilde karşımıza çıktı üstelik bu defa artık kesinleşmiş bazı özelliklerle. Son sertifika başvurusunda görünen Xiaomi 12 Lite’ı baz aldığımız zaman, öncelikli olarak bu cihazda 6,55 inçlik AMOLED ekranın olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

 Xiaomi12 serisi uzun bir süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Çinli teknoloji devi bu seriyi tek bir seferde tanıtmak yerine, farklı zaman dilimleri içerisinde kullanıcıların karşısına çıkarmayı tercih etmişti.

Gücünü Snapdragon 778G’den alması beklenen cihaz ayrıca 6GB RAM + 128GB dahili depolama alanı ve 8GB RAM + 256GB dahili depolama alanı seçenekleriyle satışa sunulacak. Arka yüzeyde ana kamerası 64MP olan 3’lü bir yapı bulunduracağı belirtilen Xiaomi 12 Lite’ın satış fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

 

Bununla birlikte serisinin temel modeli olan Xiaomi 12’nin ortalama 700 dolar civarı bir fiyattan satışa sunulduğu düşünüldüğünde, Xiaomi 12 Lite’ın bir an önce piyasaya sürülmesi gerektiği anlaşılıyor. Çünkü Xiaomi’nin en büyük rakibi olan Oppo, bu kategoride 500 dolarlık telefonlarıyla oldukça iyi işler çıkarıyor.

Epic Games, 2 milyar dolarlık yatırım aldı