X (Twitter) Linkedin’a rakip oluyor!

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 7:22 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 7:22 pm

Sosyal medya platformu X (Twitter) iş arama platformu Linkedin’a rakip oldu.  Artık X sosyal medya platformu üzerinden iş başvurusunda bulunabilecek.

Sosyal medya platformu X iş arama aracını ağustos ayında yalnızca doğrulanmış kullanıcılara açılmıştı. Şimdi ise tüm sosyal medya kullanıcılarının X’te yayınlanan iş ilanlarını görebildiği bildirildi. Şu an için iş ilanları yalnızca web üzerinden görüntülenebiliyor ancak yakında iOS ve Android uygulaması üzerinden de kullanıma sunulacak.

X’in yeni iş arama aracı, Elon Musk’ın yönetiminde olanlar dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji şirketindeki açık pozisyonları gösteriyor. Yurt dışında çalışmayı düşünenler için şu anda SpaceX, Tesla ve Neuralink’in yanı sıra Musk’ın yeni girişimi olan x.ai için farklı pozisyonlar mevcut olduğu gibi, Tesla Türkiye’de de açık pozisyonlar mevcut. Konum, Türkiye olarak ayarlandığında çoğunlukla uzaktan çalışma imkanının sunulduğu Tesla iş ilanları listeleniyor.,

X (Twitter) artık herkese ücretli olacak!

X iş ilanları sitesi, Musk’ın ilk duyurusunda söylediğinin aksine çok basit görünümde; kullanıcılar iş ilanlarına ve açıklamalarına göz atabiliyor ancak başvuruyu tamamlamak için başka siteye yönlendiriliyor.

Şirketlerin iş ilanlarını X üzerinde kolayca paylaşmasını sağlayacak iş kartlarının ise şu anda test aşamasında olduğu söylenyor. Öte yandan şirketin yakın zamanda gizlilik politikasını güncelleyerek iş başvuruları ve öneriler için kullanıcıların çalışma geçmişiyle ilgili verileri toplayacağı belirtiliyor.