X (Twitter) artık herkese ücretli olacak!

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 11:25 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 2:31 pm

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan X (eski adıyla Twitter) bütün kullanıcılardan yıllık ücret almaya hazırlanıyor.

Elon Musk’ın sahibi olduğu X’te (eski adıyla Twitter) yeni döneme hazırlık yapılıyor. Musk’ın kararıyla birlikte platform artık herkese ücretli olacak. Platform, Blue aboneliği için yeni bir ödeme sistemi başlatacağını duyurdu. Bu ödeme sistemi kapsamında, kullanıcılar temel özellikleri kullanmak için yıllık belirli bir ücret ödeyecek. X’in sahibi Elon Musk tarafından açıklanan bilgilere göre artık Twitter kullanıcıları temel özelliklere erişebilmek için yıllık 1 dolar ödeme yapacak.

“BOTLARDAN KURTULMAK İÇİN TEK YOL”

Musk bu durumun botlardan kurtulmak için “tek yol” olduğunu savundu. Elon Musk’ın açıkladığı özellik şimdilik Yeni Zelanda ve Filipinler’de bulunan kullanıcılara aktif edildi. Yakın zamanda özelliğin kapsama alanının diğer ülkelere de yayılması bekleniyor. Ayrıca Yeni Zelanda ve Filipinler’de de 1 dolar ücreti şimdilik yeni kullanıcılara uygulanıyor.

CANAN KAFTANCIOĞLU ELDE ETTİĞİ GELİRİ BAĞIŞLAYACAK

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise X’ten elde edeceği geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ve sokak hayvanlarına destek olan kurumlara bağışlayacağını açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “X’in ‘gelire dönüştürme’ özelliğinden yeni haberdar oldum sayılır. Gelir gelsin diye yazmış olmak için yazmayacağım ancak yazdıklarımdan gelen olursa eğer @CagdasYasamDD ve sokak canlıları için destek olan kurumlara bağışta bulunacak ve bunu da yine bu mecradan duyuracağım. Haydi rastgele :)” ifadelerini kullandı.

Erişim problemi: X(Twitter) çöktü!