Will Smith’in ödülü geri alınabilir! Hollywood ünlülerinden ‘tokat’ tepkisi

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 4:56 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 4:58 pm

ABD basını Oscar Ödül Töreni’nde Chris Rock’a tokat atan Will Smith’e verilen En İyi Erkek Oyuncu ödülünün geri alınabileceğini yazdı. Ayrıca Hollywood’un tanınmış isimlerinden de ardı ardına tepki geldi.

New York Post’un endüstri içerisinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Will Smith’in ödül törenindeki davranışı Akademi’nin katı kurallarına aykırı ve kazandığı ödülü kaybetmesine neden olabilir.

Gazeteye konuşan bir Hollywood kaynağı, “Bu bir saldırı. Orada izleyen herkes şoka girdi ve bu çok rahatsız ediciydi. Will, Oscar ödülünü geri vermeyi istemez ama bundan sonra neler olacağını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Will Smith, Oscar töreninde komedyen Chris Rock’a tokat attı

RESMİ HESAPTAN ‘TOKAT’ AÇIKLAMASI

Oscar ödüllerini dağıtan The Academi, resmi Twitter hesabından Will Smith’in hareketine sessiz kalmayarak açıklamada bulundu. The Academy tarafından yapılan açıklamada şiddet eylemi kınanırken ” Akademi hiçbir şekilde şiddeti hoş görmez. Bu gece, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları ve film severler tarafından oylanarak; 94. Akademi Ödülleri’ni hak eden kazananlarımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİNDEN TEPKİ YAĞDI

Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokada ünlüler dünyasından da tepkiler geldi. Birçok Hollywood ünlüsü sosyal medya hesaplarından bu konuyla ilgili yorumlar yaptı. Bunlardan biri de Judd Apatow. Will Smith’in Chris Rock’ı öldürebileceğini belirten Apatow “Bu tamamen kontrol dışı bir öfke ve şiddet. 30 yıldır kendileriyle ilgili milyonlarca şaka duydular. Hollywood’da ve komedi dünyasında yeni değiller. O (Will) aklını kaybetti” diye yazdı. Apatow, bir başka mesajında da 1998 yapımı filme gönderme yaparak “Ayrıca GI Jane harikaydı. Demi (GI Jane filminin yıldızı Demi Moore) ile kıyaslanmanın ne gibi bir aşağılayıcı yanı olabilir” diye yazdı.

Chris Rock’a tokat atan Will Smith’e Demet Akalın’dan destek

ÇOK KÖTÜ BİR DAVRANIŞ

Kathy Griffin de Twitter paylaşımında “Size bir şey söyleyeyim. Sahneye yürüyüp bir komedyene saldırıda bulunmak çok kötü bir davranış. Şimdi hepimiz bir komedi kulübünde ya da tiyatroda kimin Will Smith’in bir sonraki kurbanı olmak isteyeceği konusunda endişe duyabiliriz” diye yazdı.

ŞİDDET ASLA SEVGİNİN KANITI DEĞİL

Mandy Moore ise Instagram hesabında Glennon Doyle’un bir mesajını tekrar paylaştı. Mesajda “Şiddetin asla sevginin kanıtı olmadığı” belirtiliyor. Mandy Moore bir başka paylaşımda da Smith’in teşekkür konuşmasında yer alan “Aşk size çılgınca şeyler yaptıracaktır” sözlerine gönderme yaparak bunun ‘toksik’ bir yaklaşım olduğunu savundu. Sonra da “Umarım hiçbir çocuk televizyondan izleyip de ondan (Will Smith) bunu öğrenmemiştir.

AÇIK EVLİLİK SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR

Nikki Glaser ise Smith çiftinin daha önce defalarca tekrarladığı ” açık evlilik” yürüttükleri açıklamalarına gönderme yaparak “Açık ilişki sağlıklı görünüyor” diye ironi yaptı.

ÜNLÜLER SORUMLULUK SAHİBİ OLMALI

George Takei de bu duruma kayıtsız kalmadı. Takei, birçok insanın özellikle de çocukların, aktörleri rol model olarak benimsediğini belirtip, bu tür ünlü kişilerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini savundu.

AŞK BUGÜN KÜRESEL SAHNEDE SERGİLENEN ŞEY DEĞİL

Arnold Schwarzenegger’ın eski eşi Maria Shriver da yine Smith’in konuşmasına gönderme yaparak “Aşkın ve sevginin şiddet olmadığını” belirtti. Shriver “Aşk bugün küresel sahnede sergilenen şey değil” diye yazdı.

İKİSİ DE SAKİN OLMALI

Sophia Bush ise her iki aktörün de hatalı olduğunu belirten bir mesaj paylaştı “Şiddet doğru değil. Saldırı asla cevap değil. Başka? Bu Chris’in Jada hakkında Oscar sahnesinde yaptığı ikinci şaka. Birinin bağışıklık sistemiyle ilgili şaka yapmak doğru değil. Bunu bilerek yapmak yanlış. İkisinin de biraz nefeslenmeye ihtiyacı var.

SERENA WİLLİAMS

Tenis oyuncusu, Serena Williams olaydan sonra şok olmuş videosunu çektikten sonra, “Şimdi elimdeki içeceği bırakıyorum” dediği kaydedildi.

Will Simith’in tokadı Sevda Demirel’i hatırlattı

Will Smith'in ödülü

Will Smith’in ödülü