Whatsapp sohbet geçmişinizi kolayca aktarın

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 3:53 pm

WhatsApp , bulut yedeklemelerini kullanmadan sohbetlerinizi ve dosyalarınızı yeni bir cihaza aktarmanıza izin veren yeni bir özellik geliştirdi.

Whatsapp neredeyse her hafta yeni güncellemelerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu sefer ise fazlasıyla beklenen bir özellik ile kullanıcıların gönlünde taht kuracağını söylemeliyiz. Artık ü.üncü parti yazılımlarla sohbet geçmişini başka bir cihaza aktarma devri bitti. Whatsapp, birçok kişi için büyük bir dert olan bu özelliği oldukça kolay olacak şekilde geliştirdi.

Kullanıcılar, yeni özellik sayesinde, eski cihazlarında yedeklenmiş geçmişlerini içeren bir QR kodu alıyor ve bu kod daha sonra Wi-Fi Direct aracılığıyla yeni telefona taratarak sohbet geçmişini aktarıyor.

WhatsApp

İlginizi çekebilir: WhatsApp iOS’a sohbet transferi büyük dikkat çekecek

Yeni sohbet geçmişi geri yükleme özelliği Whats App Beta kullanıcılarına sunulmuş durumda. Şimdilik yalnızca aynı işletim sistemi için, yani Android’den Android’e ve iOS’tan iOS’a olan aktarımlarda kullanılabiliyor.

Bu işlemi yapabilmek için de , uygulamanın içinde Ayarlar sekmesine basarak > Sohbetler –> Sohbet aktarma bolumunu acmanız gerekiyor.

Uygulamanın ana şirketi Meta, sohbet geçmişi verilerinin yalnızca iki cihaz arasında paylaşıldığını ve aktarım işlemi sırasında tamamen şifrelendiğini söylüyor. Bu özellik, bulut depolama alanınıza sığmayan daha büyük yedeklemeleriniz için oldukça kullanışlı bir yöntem.

TSMC’nin verileri çalındı! Hackerlar 70