WhatsApp grubu mahkemelik oldu! Şehit kızı fark etti Zafer Partisi harekete geçti

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 6:01 am - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 2:31 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Ankara’da E.Ö. isimli kişinin kurduğu dernekle Zafer Partilileri şehit ailelerinin çocuklarına yardım yapmak vaadiyle dolandırdığı iddia edildi. E.Ö.’nün çok sayıda yalan söylediğinden şüphelenen bir şehit kızı sözde yardımların toplandığı bir fotoğrafın sahte olduğunu fark etmesi üzerine soluğu savcılıkta aldı.

TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’nun haberine göre; Olay geçen ay Zafer Partililerin düzenlediği Şehit Yürüyüşünde başladı. Kendisini Zafer Partisi’nin avukatı olarak tanıttığı iddia edilen E.Ö yürüyüşte tanıştığı kişileri sosyal medya hesaplarından ekleyip WhatsApp gruplarına davet etti.

Şehit ailelerinin çocuklarına yardım yapılması için bağış toplamaya başlayan E.Ö.’nün kendisini avukat olarak tanıttığı iddia edilirken, yardım yapan Zafer Partililer, ismini baroda arattığı ve avukat olmadığını tespit ettiklerini söyledi.

ATTIĞI FOTOĞRAF SAHTE ÇIKTI

E.Ö. kurduğu WhatsApp grubunda şehit ailelerinin çocukları için toplanan bağışlarla ne yapıldığının sorulması üzerine, bir kırtasiyede çekilmiş onlarca çanta, defter, kalemin yardım için hazırlandığı ana ait görüntüleri paylaştı. Fakat fotoğrafı Google’da aratan Zafer Partisi üyesi bir şehit kızı gruba gönderilen fotoğrafın ‘Acil Yardım Derneği’ tarafından paylaşıldığını ve sahte olduğu fark etti. Yaşanan gelişmeler sonrasında dolandırıldığını düşünen Zafer Partililer ile dolandırıldığını söyleyen şehit kızı ve bir şehit ablası E.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

ZAFER PARTİSİ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Konu hakkında Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Bilal Katar, kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini, konunun partinin hukuk birimiyle görüşüldüğünü ve şikayetçi olacaklarını dile getirdi

Bilal Katar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bizim partiden arkadaşlar böyle bir vakanın yaşandığını görmüşler. Konuyu bize ilettiler biz de genel başkan yardımcılarımızla görüştük hukuk birimimizle müdahil olacağız. Tabi şu an araştırma aşamasındayız çünkü çok ciddi bir iddia var. Konuyu netleştirmeden gündeme taşımak istemedik ama bir çok müşteki yanımıza geldi kendilerine şehit ailelerine para topladığı söylenmiş ve çok ciddi rakamlar da alınmış. Bunların tamamını belgeleyip biz de şikayetçi olacağız”

ŞÜPHELİ E.Ö. TELE1’E KONUŞTU

Savcılığa verdiği ifade sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan E.Ö.ye Tele1 ulaştı. sorularımıza cevap veren E.Ö. üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ayrıca E.Ö. kendisinin avukat olmadığını ve daha önce kimseye avukat olduğunu söylemediğini iddia etti.

Ümit Özdağ’dan 30 Ağustos mesajı: Zaferi Recep Tayyip değil Atatürk ve TSK kazandı