Washington Post: Türkiye derme çatma mezarlık yapıyor

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 9:22 am - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 9:22 am

Türkiye’deki depremle ilgili gelişmeler ABD Medyası’nda geniş yer almaya devam ediyor.

Televizyonlar ana haber bültenlerinde birinci haber olarak kullanırken, ABD’nin önde gelen gazete ve televizyonları çok sayıda muhabirini Türkiye’ye gönderdi.

ABC Televizyonu Ana haberini Adıyaman’dan sundu, NBC , CBS ve öteki televizyonlar birinci haber vermeye devam ediyor, gazetelerde haberler geniş biçimde yer alıyor. Washington Post Gazetesi, ‘Türkiye derme çatma mezarlık yapıyor’ başlıklı haberinde , Kahramanmaraş’ın hemen dışındaki derme çatma, hızla genişleyen bir mezarlık oluştuğunu yazıyor, bir fotograf yayınlayarak ‘İnsanlar, depremzedeleri Kahramanmaraş’ın eteklerinde bir toplu mezara gömmek için toplandı’ diyor.

10 ili yıkan deprem felaketinde beşinci gün! 101. saatte gelen mucizeler

Hayatta kalanlar ve muhalif siyasetçilerin, hükümetin felakete yavaş ve gelişigüzel tepki verdiğini söylediklerini ve duydukları hayal kırıklığını aktaran gazete, ‘sevdiklerini kaybeden aileler herhangi bir yardım almadan enkazı kaldırdı; bazı yerlerde ağır ekipmanların gelmesi günler aldı’ diyor.

Gazete, hükümetin ailelere 10.000 Türk lirası (yaklaşık 530 dolar) teklif edeceğini kaydediyor. Washington Post, sosyal medya platformları Twitter ve TikTok’a erişimin kısıtladığını daha sonra, Türk politika yapıcıların Twitter yetkilileriyle görüşmenin ardından Twitter hizmetlerinin eski haline döndüğünü anlatıyor, ‘Ankara daha önce, afetlerin ardından veya siyasi skandal veya huzursuzluk dönemlerinde sosyal medya şirketlerine baskı uygulamıştı. Erdoğan birkaç ay içinde bir seçimle karşı karşıya ve depremlerin ardından toparlanmak, onun yirmi yıllık iktidarının önemli bir sınavı olacak’ diyor.

AFAD: Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmaları sona erdi