Volkan Konak: Bu siyaset korosunda şarkı söylemem, ben yokum

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:38 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:38 pm

Diyanetin hakkında suç duyurusunda bulunduğu şarkıcı Volkan Konak, “Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem. Dolayısıyla beni silin. Ben yokum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımı nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu şarkıcı Volkan Konak, dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Konak, X hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde ve Orta Doğu’da siyasi partiler ya tarikat ya tek adam sistemidir ve de siyaset yapan kişilerin zenginleşme alanıdır. Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem. Dolayısıyla beni silin. Ben yokum”

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, sanatçı Volkan Konak’ın sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulmuştu.

Diyanet’ten yapılan açıklamada, Konak’ın paylaşımında, “İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş’ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtilmişti.

VOLKAN KONAK NE DEMİŞTİ?

Volkan Konak, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

“Atatürk’ün kurduğu diyanetin, koltuğunu işgal eden zat;
İnsanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sökterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır.
Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadehte sizler için içiyorum.
Lütfen kabul buyurunuz…”

Diyanet suç duyurusunda bulunmuştu! Volkan Konak’tan ilk açıklama

Kaynak: TELE1