Diyanet suç duyurusunda bulunmuştu! Volkan Konak’tan ilk açıklama

Yayın tarihi: 7 Ocak 2024 Pazar 10:08 am - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 10:10 am

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, hakkında suç duyurusunda bulunduğu Volkan Konak’tan ilk açıklama geldi. Konak, “Herkes haddini bilecek. Benim ülkem kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir” dedi.

Şarkıcı Volkan Konak’ın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “kullandığı Atatürk’ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat, insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sökterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadehte sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…” ifadeleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DİYANET’TEN KONAK’A ‘HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK’ SUÇLAMASI

Suç duyurusunda, “Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz” görüşü savunuldu. Konak’ın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Diyanet’in suç duyurusunun ardından Volkan Konak’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Konak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkes haddini bilecek. Benim ülkem kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1