Volkan Demirel’in ‘yerli Haaland’ dediği Bertuğ Yıldırım rekor bedelle Fransa’ya gidiyor

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 1:11 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 1:12 pm

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in “Yerli Haaland” benzetmesi yaptığı Bertuğ Yıldırım’ın Fransa Ligue 1’in köklü takımı Rennes’e transfer olacağı söylendi.

Le Parisien’in haberine göre; Avrupa’da transfer sezonunun bitimine 2 gün kala Rennes sürpriz bir hamle yaptı. Fransız takımının, Hatayspor’un genç golcüsüne imza attırmaya çok yakın. Haberde Bertuğ Yıldırım’ın takım arkadaşlarına Fransa’ya gideceğini bildirdiği de ifade edildi.

Hatayspor ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki golcünün transferinin 31 Ağustos’a kadar duyurulması bekleniyor.

REKOR TRANSFER BEDELİ

Sports Digitale’de yer alan habere göre; Hatayspor, Bertuğ Yıldırım’ın transferi için Rennes ile 5 milyon euro bonservis karşılığında anlaşmaya vardı. 21 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrolleri ve resmi sözleşmeyi imzalamak için Fransa’ya gitti.

RENNES’DE DOĞAN ALEMDAR’DAN SONRA İKİNCİ TÜRK

Transferin gerçekleşmesi halinde Bertuğ Yıldırım, Rennes’de forma giyen ikinci Türk futbolcu olacak. Fransız takımı, 2021 yılında Kayserispor’dan transfer ettiği kaleci Doğan Alemdar’ı bu yaz Ligue 2 ekibi Troyes’a kiralık olarak göndermişti.

Hatayspor’dan Süper Lig’e müthiş başlangıç