Vize krizi basketbola sıçradı! Eksik sporcuyla maça giden kulübün başkanı sürecin perde arkasını TELE1’e anlattı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 4:23 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 4:29 pm

Özel Haber: Nilay Göl

Vize engeline takılan Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı’nın sahaya 1’i sakat 5 oyuncu ile çıkması gündemdeki yerini korurken, Kulüp Başkanı Berk Aladağ TELE1’e konuştu. Aladağ, “Bütün takımın gri pasaportu var. Tüm Avrupa’ya vizesiz uçabiliyoruz ama İngiltere vize istiyor, gri pasaportu kabul etmiyor” dedi.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında London Lions Women ile Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan müsabakada spor tarihine geçen bir olay yaşandı. Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı’nda, 5 oyuncu hariç kulüpten herhangi birine vize çıkmadı. Konuya ilişkin Tele1.com.tr’den Nilay Göl‘e konuşan Bursa Uludağ Basketbol Kulübü Başkanı Berk Aladağ, “Gidenler vize muafiyetine sahip olan vatandaşlar. Amerika ve Avrupa Birliği (AB) pasaportu olan oyuncular gitti” dedi.

“FIBA ‘MAÇA ÇIKMAZSANIZ 40 BİN EURO CEZA YİYECEKSİNİZ’ DEDİ”

Yanlış bir algı olduğunu ve bunu düzeltmek istediğini söyleyen Aladağ, şu açıklamada bulundu:

“İngiltere vize vermemezlik yapmadı. İşlem süresini kısaltmadı sadece. Biz gerekli zamanlarda başvuruları yaptık. Fakat İngiltere ’15 iş günü vize süresi var’ dedi. Türkiye Basketbol Federasyon yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin devreye girmesine rağmen bir öncelik tanıyamayacaklarını söylediler. Biz de FIBA’ya ‘Maçı erteleyin, 1 hafta 10 gün sonra tüm kadro olarak gidelim’ dedik. FIBA bunu kabul etmedi ve ‘Maça çıkmazsanız 40 bin euro ceza yiyeceksiniz’ dedi. Biz de mecburen elimizdeki o oyuncuları göndermek zorunda kaldık. Kaptanımız Eda Şahin sakat ve oynayamıyor, koşamıyor ama gönderdik. Niye? Bulgaristan vatandaşlığı var aynı zamanda, çifte vatandaş.”

“KONSOLOSLUK SÜRECİ HIZLANDIRABİLİRDİ”

Vize başvuru sürecine ilişkin konuşan Aladağ, şunları söyledi:

“30 Kasım akşamı biz İngiltere takımı ile eşleştiğimizi öğrendik, o zaman takımımız İtalya’da deplasmandaydı. 1 Aralık’ta Türkiye’ye geldiler. Araya hafta sonu girdi. 4 Aralık’ta biz İngiltere Başkonsolosluğu’na gittik vize başvurusunda bulunmak için. Web sitesine yönlendirdiler. Web sitesindeki en yakın randevu da 13 Aralık’taydı, bu tarihte de vize başvurumuzu gerçekleştirdik. 13 Aralık’ta resmi başvuruyu gerçekleştirdik, maçımız 21 Aralık’ta ve arada 8 gün var. Ortada da keyfi bir durum yok. Biz ülkemizi temsil etmek adına yurt dışına gideceğiz. Yani konsolosluk bunu hızlandırabilirdi, bunu yapmadılar.”

Kaynak: TELE1