Eğitim-Sen üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşülmemesi talebiyle önce Meclis'e daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Meclis önünde basın açıklamasına izin verilmeyen eğitimcilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısı da kapandı.

Eğitim-Sen üyeleri önce Meclis önüne gitti. Sendika üyeleri daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın önüne gidip bir açıklama gerçekleştirmek istedi ancak Milli Eğitim Bakanlığı kapısı eğitim emekçilerinin yüzüne kapandı. Üyeler kapıdan geri dönerek yürüyüşlerine devam etti. Basın açıklamalarına başka bir alanda gerçekleştiren Eğitim-Sen üyelerinden Ankara Şubeleri Adına konuşan Sacit Ünal şunları söyledi: "Haklarımızı yok sayan bir meslek kanunu istemiyoruz. Öncelikle öğretmenlik mesleği bir ihtisas mesleğidir. dolayısıyla mesleğin doğasına uymayan uzman öğretmen ve baş öğretmen gibi ayrıştırmaların ciddi sorunlara yol açacağını düşünüyoruz. Bu kavramlar eşitliği ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle hem mesleğimizin doğası ve haklarımız açısından bakıldığında bu kanunu kabul etmemiz mümkün değil."

ÖĞRETMENLİK KANUNU GÖRÜŞÜLMESİ ERTELENDİ

Bugün görüşülmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi gelen tepkiler üzerine yarına ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Eğitimci Sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin görüşülmemesi talebiyle dün bir basın açıklaması düzenlendi.  Açıklamada, sendikanın öğretmenler arasında başlattığı kampanyada üç günde 20 bin adet imza toplandığı ve bu imzaların Meclis'e sunulması için harekete geçileceği söylendi. Sendika Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “Kanun teklifinde özel okullar ve kurslarda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin hiçbir düzenleme olmaması çok önemli bir sorundur. Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu-özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi kabul edilemez. Kanun teklifinin muhatabı olan eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı’ temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır” dedi. https://tele1.com.tr/egitimcilerin-meclis-onundeki-eylemine-polis-mudahalesi-556163/