Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı bir TV programında müzik yasağına ilişkin olarak, "Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bence bencilce ve bir o kadar sinsice bulduğum bir konu" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HaberTürk TV'ye konuk oldu. Bakan Ersoy, hala devam eden müzik yasağında 'normalleşmeşme' taraftarı olduğunu belirterek, "Bu hükümetimizin de ortak görüşü pandemi öncesine dönülmesi. Ancak ihtiyaçlara devlet aklıyla yaklaştığınızda sadece bir kesimin değil bütün kesimlerin haklarını gözetmeniz gerekiyor" dedi. Bakan Ersoy müzik yasağına ilişkin olarak şuları söyledi: ''Müzikle ilgili konuya çok geniş kapsamlı bakmak lazım. Daha önce de belirttiğim gibi Kültür ve Turizm Bakanı olması vasfıyla tabii ki normalleşme taraftarıyım. Bu hükümetimizin de ortak görüşü pandemi öncesine dönülmesi. Ancak ihtiyaçlara devlet aklıyla yaklaştığınızda sadece bir kesimin değil bütün kesimlerin haklarını gözetmeniz gerekiyor. İçişleri Bakanlığı 'nın yayınladığı genelgeyi iyi okuduğumuz zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu yönetmeliğe vurgu yapıyor. Bu vurguyla ses kirliliğiyle mücadele anlamında bazı şeyleri belirtmek istiyor. Ana sıkıntı da burada başlıyor. Olaya sadece pandemi değil ses kirliliği ile bakmak lazım. Fazıl Say'ın röportajını okudum bugün. İzninizle okumak istiyorum. Sayın Say babasını kaybetti geçen gün. Mekânı cennet olsun, sayın Say'ın başı sağolsun. Sabırlar diliyorum. Piyanist Fazıl Say, tatil bölgelerindeki mekânlardaki yüksek ses sadece çevredeki insanların değil normal konserleri etkilediğini söyledi. Ses kirliliğinden batılı turistler otelleri terk ettiği için oteller kapatma kararı alındı. Ses gece 2'ye kadar 3'e kadar sınırsız şekilde ses kirliliği var. İnsanlar otelleri terk etmeye başlıyor. Müzik denilince akla gelen Yunanistan'ın Mikonos adasında bile saat 00.00'dan sonra müzik yayını kesiliyor. Sadece içerideki sesi yarı yarıya devam ettirir.

'YAŞAM TARZINA MÜDAHALE GİBİ ALGILATILMASI BENCİL VE SİNSİCE''

Bunun yaşam tarzına müdahale gibi algılatılması bence bencilce ve bir o kadar sinsice bulduğum bir konu. Bu üzerinde siyaset yapılacak bir konu değil. Ortak mutabakat ile hızlı bir şekilde çözüm bulunulması gereken bir konu. Pandemide sektör temsilcileri ile bir araya gelerek hızlı bir şekilde güvenli sertifikasyon programını başlattık. Herkes uyum sağladı ve başarıyla pandemi sürecini yürüttük. En az hasarla çıktık. Bugün gastronomi zirvesi vardı. Orada arkadaşlara da söyledim. Güvenli turizm sertifikasyon programında olduğu gibi yine aynı şekilde sesi ve ses kirliliğini yönetebileceğimiz bir mutabakatta, sertifikasyonda uzlaşabilirsek aldığımız kararlarla yönetebiliriz. Önemli olan bütün herkesin mutabakatını sağlayarak, başkalarının da haklarını koruyarak.

KISA SÜREDE ÇÖZERİZ

'Saat 01.00'den sonra yapılan konserden bahsetmek binde 1'i konuşmak gibi. Arkadaşlara 'hızlı bir şekilde hemen toplanalım' dedim, bunu hızlı bir şekilde çözelim. Birimiz mutlu olurken birilerini mutsuz etmeyelim. Ortak mutabakat sağlayarak çözelim. Bunu da elbirliği ile çözeceğiz. Güvenlik Turizm Sertifikası mutabakatla hayata geçti. Bun da kısa bir sürede çözeriz. Sadece niyet oluşması önemli. Bence artık niyet de oluştu. Bunu birkaç hafta içinde çözeriz.'' https://tele1.com.tr/muhalefet-ve-meslek-orgutlerinden-muzik-yasagi-tepkisi-618766/