Muhalefet ve meslek örgütlerinden müzik yasağı tepkisi

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 3:40 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 3:43 pm

CHP’li Veli Ağbaba, Gelecek Partili Selçuk Özdağ; Müzik ve Sahne Sanatları Sendikası Genel Başkanı İpek Koçyiğit ve Turizm Gastronomi Yeme İçme İşletmecileri Federasyonu Kurucu Başkanı Ünal Erdaloğlu ile buluşarak, saat 24’ten sonra devam eden müzik yasaklarına ortak tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcı Selçuk Özdağ; Müzik ve Sahne Sanatları Sendikası Genel Başkanı İpek Koçyiğit ve Turizm Gastronomi Yeme İçme İşletmecileri Federasyonu Kurucu Başkanı Ünal Erdaloğlu ile birlikte “24 Yasaklarının Kaldırılması” için Ankara’da bugün ortak açıklama yaptı. Açıklamada hükümete seslenilerek, mağduriyetlerin bir an önce sonlandırılması ve “bu hukuk dışı kararın” kaldırılması çağrısından bulunuldu.

Müzik ve Sahne Sanatları Sendikası Genel Başkanı İpek Koçyiğit açıklamasında “24 yasaklarının hukuki, siyasal hiçbir döngüsü yoktur. Siyasetten bunun mantıklı bir açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ: Hükümet yasaksız bir Türkiye oluşturmak zorundadır

Özdağ açıklamasında “Türkiye’de yasaklar kaldırıldı ama bir 24 yasağı var. İşletmeciler diyor ki, bu insanlar ekmek kazanıyorlar biz başkalarını rahatsız etmeden, kendi çalıştığımız yerde işletmelerde müzik yapmak istiyoruz ve kesinlikle yasakları kabul etmiyoruz. Hükümet yasaksız bir Türkiye oluşturmak zorundadır, özgürlükçü bir anlayış içerisinde hareket etmek ve özgürlüğün alanını genişletmek mecburiyetindedir. Yasaklarla yola çıkarsanız karşınıza da milleti almış olursunuz bunun çözüm önerilerini sunmaları gerekirken ben yasakladım oldu bitti ne yerseniz yiyin diyor.” diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: Bir virüs icat ettiler bunlar da müzisyenleri vuracak

Ağbaba konuşmasında “Türkiye’de normalleşme başlamasına rağmen gece 12’den sonra müzik yasağı konuldu, bunun mantığını anlamış değiliz. Geçtiğimiz aylarda maske yasağı kalktı, kapalı mekanlar dahil ama gece 12’den sonra müzik yapmak hala yasak bunun mantığını kimse açıklayamıyor. Acaba virüs sazın, gitarın telinden mi, insanların sesinden mi bulaşıyor, burada sormak lazım. Yaklaşık 400 bin insan, ailesi ile 1 milyona yakın kişi bu işten ekmek yiyor. Herhalde yeni bir virüs icat ettiler bunlar da müzisyenleri vuracak: açlık virüsü. Bu insanlar saz, gitar çalmadığı türkü söylemediği gün aç demek. Bu topraklarda yetişen o değerlerin, seslerin, türkülerin herhalde duyulmasını istemiyorlar. Tamamen siyasi bir karar, insanların özel yaşamına hayatına müdahale bir karar ve maalesef devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Turizm Gastronomi Yeme İçme İşletmecileri Federasyonu Kurucu Başkanı Ünal Erdaloğlu: Çifte standart

Erdaloğlu işletmeciler adına yaptığı konuşmasında “Pandemi yaşanırken çifte standart bir sürü uygulama gördük, birçok işletme kapalı iken, açık olan işletmeler özellikle oteller bölgesinde biz işletmelerimizi kapalı tutarken eğlence de yemek servisi de içki servisi de yapıldı. Müzik yasaklarında da çifte standart yapıldı, yine anlayamadığımız bir karar. Sosyal hayatın içine atılmış yasaktan bahsediyoruz hiçbir gerekçesi yok. Biz işletmeler olarak ruhsat saatine sahibiz, bu müzisyenleri etkilediği kadar işletmecileri de etkiler. 24’ten sonra işletmeniz açık ama yemek veriyorsunuz, servis yapıyorsunuz ama müzik yapamıyorsunuz.” dedi.