Verstappen kendi evinde rahat kazandı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2022 Pazar 6:27 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 6:30 pm

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 15. yarışı olan Hollanda Grand Prix’sini Red Bull takımından Max Verstappen kazandı. Mercedes pilotu Russell ikinci olurken, Ferrari’den Leclerc yarışı üçüncü bitirdi.

2022 Formula 1 Şampiyonası’nın Hollanda’nın Zandvoort pistinde düzenlenen 15. yarışında kazanan isim Red Bull’un kendi evinde yarışan pilotu Max Verstappen oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Verstappen, Turuncu Ordu’nun önünde çok kontrollü bir yarış çıkardı. İlk virajda yerini koruyan şampiyona lideri pilot, yarışın kalan kısmında sanal güvenlik aracı ve güvenlik aracına rağmen kontrolü elinde tutarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

30’UNCU ZAFER

Bu sonuçla Red Bull’un Hollandalı pilotu Verstappen, bu sezonki 10., kariyerinin ise 30. yarış zaferini alarak şampiyonada en yakın rakibiyle puan farkını daha da açmayı başardı.

Mercedes’ten Russell, Hollanda GP’de ikinci olarak bu sezonki en iyi sonucunu alırken, son 5 tur kala Hamilton’ı geçen Leclerc, podyumun son basamağını tamamladı. Alpha Tauri’den Yuki Tsunoda yarışı tamamlayamayan tek pilot oldu.

 HAMİLTON EKİBİNE İSYAN ETTİ

Lewis Hamilton 4. sırada bitiş çizgisini görürken; Ferrari pilotu Carlos Sainz yarışı 5. sırada tamamladı. Sainz 5 saniye cezası nedeniyle 8. sıraya kadar geriledi. 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, yarış sırasında liderlikten sıra kaybederek podyum dışı kalması sonrası takım telsizinden; “Benim yarışımı nasıl batırdığınıza inanamıyorum. Sakın benimle konuşmayın. B** gibi hissediyorum.” dedi. Hamilton, yanlış lastik tercihi sonrası yarışı 4. sırada bitirebildi.

FERRARİ SAİNZ’A SAÇ BAŞ YOLDURDU

Yarışın henüz ilk pit stopunu yaptığı sırada Ferrari pit duvarı Carlos Sainz’ın 4. lastiğini unuttu. Sol arka lastiğini söken mekaniker yeni lastiği takan birini göremeyince şoke oldu. Kaosun ardından garaj içinden gelen sol arka lastiğin takılmasıyla Sainz yarışa geri dönse de yaklaşık 10 saniye kaybettikten sonra podyum umutlarını da kaybetti.

FERRARİ BUGÜN NE SAÇMALIK YAPACAK DEMİŞTİK

Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu kaleme aldığı yazıda Ferrari pit duvarının bu yıl yaptığı hatalara dikkat çekmişti. Hollanda GP’de de Ferrari ekibi hata yaparak şaşırtmadı

Ferrari bugün nasıl bir saçmalık yapacak!

Hollanda Grand Prix’sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

– Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 310 puan

2. Charles Leclerc (Monako): 201

3. Sergio Perez (Meksika): 201

4. George Russell (Büyük Britanya): 188

5. Carlos Sainz (İspanya): 175

 

– Takımlar

1. Red Bull: 511

2. Ferrari: 376

3. Mercedes: 346

4. Alpine: 125

5. McLaren: 101