Veliefendi Hipodromu çevresini kundaklayan şahıs tutuklandı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2023 Pazar 5:19 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar 5:19 pm

İstanbul’da Veliefendi Hipodromu çevresini kundakladığı şüphesiyle gözaltına alınan S.D. isimli şahıs mahkemece tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Tem Şube müdürlüklerince Veliefendi Hipodrumu çevresindeki yangınlara yapılan incelemelerde; 6 aracın muhtelif düzeylerde hasar gördüğü, herhangi bir ölü, yaralı olmadığı, kamera çalışmalarında üzerinde beyaz T-shirt, mavi kot pantolon bulunan yaklaşık 35 yaşlarında bir erkek şüphelinin olduğu ortaya çıkmıştı. Dün olay yeri yakınlarında bulunan Turan Güneş Bulvarı yanı sazlık alanda 5 ayrı noktada daha kundaklama olayı meydana geldi. Adı geçen bölgedeki kamera çalışmalarında da yine aynı şüpheliye ait görüntülere rastlanılmıştı.

Veliefendi Hipodromu çevresini kundaklayan kişinin kimliği tespit edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; eşkâl bilgileri ve yapılan araştırma sonucunda, şüphelinin S.D. isimli kişi olduğu belirlendi. Şüphelinin daha önce seyis olarak çalışmakta iken 1 yıl önce işten çıkarıldığı öğrenilirken S.D.’nin asayiş suçlarından kayıtları olduğu da belirtildi.

Sabah saat 08.15 sıralarında olay yeri olan hipodrom yakınlarındaki Bakırköy Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi Marmaray Köprü altında yakalanan S.D., bugün sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.