Veliefendi Hipodromu çevresini kundaklayan kişinin kimliği tespit edildi

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 3:26 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 3:41 pm

İstanbul’da bulunan Veliefendi Hipodromu önünde at taşıyan 5 araçta çıkan yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi. Kundaklayan kişinin bir yıl önce işten çıkarılan seyis S.D. olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan Veliefendi Hipodromu önünde yarış atlarını taşıyan 5 kamyonette çıkan yangından sonra bölgedeki otluk alanda ve metruk bir binadan daha alevler yükseldi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu farklı noktalarda çıkan yangınlar söndürüldü.

Olay yerine İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ekipleri gelerek kundaklama şüphesiyle incelemelerde bulundu. Çevrede bulunan güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler şüphelileri tespit etmek için çalışma başlattı.

KUNDAKLAYAN ESKİ SEYİS ÇIKTI

Veliefendi Hipodromu çevresindeki yangınların kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Polis, güvenlik kamerasından yola çıkarak S.D.’yi gözaltına aldı. S.D.’nin seyis olarak çalışmaktayken bir yıl önce işten çıkarıldı belirtildi.

Şüpheli S.D.’nin saat 08.15 sıralarında olay yeri olan hipodrom yakınlarındaki Bakırköy Yeni Mahalle Çırpıcı Deresi Marmaray Köprü altında yakalandığı kaydedildi.

Veliefendi Hipodromu önünde yangın! Atları taşıyan 5 araç yandı