Venezuela Türkiye gündeminde: Troller ne diyor bu işe?

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 10:08 am

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı son videoda Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezuela’da yeni bir uyuşturucu ticareti güzergahı oluşturduğunu ifade etti. Peker’in iddiaları üzerine Türkiye’nin 2020’de Venezuela’dan beyaz peynir ithal edeceği ve Ekim 2020’de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı yönündeki haberler yeniden gündeme geldi.

Binali Yıldırım, “İftiradır, yalandır, şiddetle reddediyorum. Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Kovid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı da bundan ibarettir” açıklamasını yapmış fakat Erkan Yıldırım’ın o dönem test kiti götürdüğüne dair bir belge paylaşılmamıştı.

Peker’in iddiaları üzerine Venezuela’dan ‘peynir’ ithal edilmesi ve Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu ticaretinin parçası olması sosyal medyanın gündemine oturdu. CHP ve HDP’li vekiller de olaya tepki gösterdi.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından pek çok yurttaş ve milletvekili Twitter’da TT listesine giren Venezuela etiketiyle paylaşım yaptı. Etikete yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Erzurum’un çeçili/civili, Kars’ın gravyeri, Siverek’in beyaz peyniri, Erzincan’ın tulumu, Van’ın otlu peyniri, Ezine peyniri, lor, örgü peynirimiz, Türkiye’nin dört bir yanında üretilen peynir çeşidimiz dururken Venezuela’dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal etmek de nedir?” ifadelerine yer verdi.

 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise geleceği söylendiği tarihte Türkiye’ye ulaşmayan koronavirüs aşılarına değinerek “Soğan ve patates devlet töreniyle dağıtılırken, hala ülkede aşı olamayanlar “aşı nerede” sorularına cevap alamazken, Venezuela’ya test kiti ve maske götürülüyor. Troller ne diyor bu işe? Gerçi onların da kafası karışık herhalde…!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Binali Yıldırım: “Oğlum Venezuela’ya koronavirüs ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır.” Alın size pudra şekeri gibi bir cevap. Vah benim ülkem!